Kızılay'ın AHBAP ve Türk Eczacılar Birliği'ne çadır satmasına ilişkin tartışmalar devam ederken Kerem Kınık'ın konuya ilişkin açıklaması gündem oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada 'Ahbap bu çadırları talep etmeseydi, biz zaten AFAD'a teslim etmiştik. O çadırlar oraya gidecekti. Ahbap'ın bağışçıları aracılığıyla göndermiş olduk.' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etti.

Bu iddia sosyal medyada büyük yankı uyandırırken önce Ahbap adına Haluk Levent'ten ardından da Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Ahbap'tan yapılan açıklamada, 'Arkadaşlarımız, Kızılay'ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.' denildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise, 'işbirliğimiz yasal, akılcı ve ahlaki' diyerek 'Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.' ifadelerini kaydetti.

Kınık, CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada ise 'Ahbap bu çadırları talep etmeseydi, biz zaten afad'a teslim etmiştik. O çadırlar oraya gidecekti. Ahbap'ın bağışçıları aracılığıyla göndermiş olduk.' ifadeleriyle dikkat çekti.

Kınık'ın açıklamaları şöyle:

'AHBAP bu konu ile ilgili bir bağış almış, yani barınma ihtiyacının giderilmesi için bir bağış alınmış. Kendisi bu bağışı bir bedel üzerinden verecek, belki bunu ithal etseydi belki bizim standartlarımız da uluslararası en iyi kalitede ki kış çadırlarını bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına yurt dışından almak zorunda kalacaktı. Ama biz daha düşük maliyetle bağışçının toplam maliyetini düşürecek şekilde sahayı seferber ettik. Bu çadırlarda başka bir ülkeye kurulmadı yine depremzedelerimize, AFAD'ın göstermiş olduğu yerlere kuruldu. Biz bu parayla da ham madde aldık çok hızlı bir şekilde ve üretimimizi içine katmış olduk. Dolayısıyla bu büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş.'