CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki sığınmacılar ve kaçaklarla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Suriyelileri iki sene içinde memleketlerine göndereceğiz. Afganlara gelince, onlar sığınmacı değil kaçak. Onları uluslararası hukuka göre İran'a geri vereceğiz. Hangi sınırdan bize gelmişler ise oraya iade edeceğiz' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Suriyelileri iki sene içinde memleketlerine göndereceğiz. Akıl ve mantıkla göndereceğiz. Suriye'ye gidip, yönetimle görüşeceğiz. Afganlara gelince, onlar sığınmacı değil kaçak. Onları uluslararası hukuka göre İran'a geri vereceğiz. Hangi sınırdan bize gelmişler ise oraya iade edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:'Göçmenler, sığınmacılar. İki ana akım var. Bir Suriye'den gelenler, ikincisi ise bin küsur kilometreyi aşıp Afganistan'dan İran'ı aşıp Türkiye'ye gelenler var. İran sınırına gittim, oradaki karakolu ziyaret ettim. Buradan kaçak Afganlar nasıl geliyor? diye sordum. 'Buradan gelmesi mümkün değil, insan kaçakçılığı var' dediler.Demek ki birileri paralarla imkanlarla bu insanları Türkiye'ye sokuyor. Suriyeli kardeşlerimiz bir iç savaştan kaçarak geldiler. Kadınlar çocuklar geldiler kucağımızı açtık eyvallah kimsenin ölmesini istemeyiz ama bu insanların belli bir bölgede tutulması lazımdı. Türkiye'ye dağılmaları doğru değil buna izin verilmeyecekti. Suriyeli kardeşlerimizi iktidara gelirsek 2 yıl içinde memleketlerine göndereceğiz. Akılla mantıkla göndereceğiz. Suriye'ye gidip, yönetimle görüşeceğiz. Afganlara gelince, onlar sığınmacı değil kaçak. Onları uluslararası hukuka göre İran'a geri vereceğiz. Hangi sınırdan bize gelmişler ise oraya iade edeceğiz.'