CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın açılış ve temel atma töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında temiz siyaset için yeni birsayfa açılması gerektiğini ifade ederken altılı masa üzerinden birlik mesajı verdi. Açıklamalarında Çanakkale ruhundan bahseden Kılıçdaroğlu, iktidara 'geldikleri gibi giderler' mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER

Ankara gibi bir kentin, Atatürk'ün hayalinde yaşattığı bir kentin gerekliliklerini yerine getiren sayın Yavaş'ı ve ekibini kutluyorum. Çanakkale'yi geçilmez yapan ruh, bir tek düşmanın bile geçişine izin vermeyen bir ruh nasıl oldu da geçilir hale geldi. Çanakkale'nin her karışında şehit kanı olduğunu biliriz. Ve o gemiler oradan geçmedi. Mustafa Kemal, kurtuluş savaşının ön sözünü Çanakkale'de yazdı. Ne oldu da yazdıktan iki sene sonra geçildi peki. O gemilerin geçmesi bir kişiye teslim edilen devletin hazin sonudur. İktidar sahiplerinin geçiciliği vardır ama devlet bakidir. O gemiler geçildikten sonra Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları milli mücadeleyi başlattı. Söylediği söz hepimizin hafızasında 'Geldikleri gibi giderler'. Bize düşen o ruhu ayağa kaldırmaktır.

'YOKSUL MAHALLELERE POZİTİF AYRIMCILIK'

Devlette liyakati yeniden inşa ederek, hiçbir evladımızın yatağa aç girmediği ve ülkenin her tarafında barışın ve huzurun olduğu bir Türkiye yaratmak zorundayız. Başkan Mansur Yavaş kimseye ayrım yapmadık herkese eşit yardımlarda bulunduk dedi. Ama ben belediye başkanlarından yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmaları konusunda talimat verdim. Bugüne kadar hizmet gitmeyen fakir mahallelere hizmet götürün, bize oy versin, vermesin o mahallelerde kreşler açın dedim. Şimdi Ankara'da 18 kreş açıldı.

'YENİ BİR SAYFA AÇMAK ZORUNDAYIZ'

Bizim şimdi hedefimiz, belediye başkanlarının yaptığını Türkiye genelinde hiçbir ayrım yapmadan hayata geçirmektir. Bunu yaptığımız zaman Türkiye yeniden küllerinden doğacak. Türkiye zengin bir ülkedir. Kimseye yaranmadan, el avuç açmadan, para dilenmeden bunları yapacağız. Beraber ve birlikte olmak zorundayız. İnsanın olduğu her yerde adalet olmak zorundadır. Adaleti bütün canlılar için de aramalıyız. Kainat adalet üzerine inşa edildiyse vatandaş üzerinde ayrım yapamazsınız. Belediye başkanlarına yapacağınız her harcamanın hesabını vereceksiniz dedim. Başkan Yavaş her projesini anlatıyor, bunun hesabını vatandaşa açıklıyor. Temiz siyaset için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Yeni bir sayfa açmak zorundayız. Altı liderin bir arada olmasının temel nedeni de budur. Hepimiz huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Niye kavga edelim. Helalleşme vurgusunu da bunun yaptım. Artık eskileri bir tarafa bırakalım.

'ÖNÜMÜZDE YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR'

Ankara başkente yakışmayacak şekilde uzun süre sıkıntılarla karşılaştı. Ankara'ya önem vermek, milli kurtuluş savaşını verenlerin bizden beklentisidir. Çubuk Barajı'nı beraber açmıştık. Gençliğimde çok giderdik oraya. Ama sonrasında baraj olmaktan çıkmıştı. Şimdi orası tekrardan düzeldi. Gençlerimiz yeniden orada buluşmaya başladı. Önümüzde yapacağımız çok şey var.