CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda 2023 seçimleri için vizyon belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 'İktidar' sloganlarıyla sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, 'O da olacak. Sabırla olacak. Her şey bu ülkede çok ama çok güzel olacak' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Önce herkese merhaba. Sizin kadar en az ben de heyecanlıyım. Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Asıl konuşmamı kapanışta yapacağım.

- Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz.

Krizden hep birlikte çıkacağız

- Sadece bir adaya başka bir tek adama bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu herkes için daha iyi bir yaşama yeni bir Türkiye hayaline yeni bir siyaset kültürüne oy isteyeceksiniz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum.

- Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek.

- Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz.

Tek adam rejimi bitsin

- Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin değilsindir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin.

- Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz.

Kurumları yeniden inşa edilmiş Türkiye!

- Cumhuriyetin ikinci yüzyılı bir daha artık böyle acımasız adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz.

- Türkiye'yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz.

Mesele hükümeti devralmak değil

- Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. Ve onun vizyonunu tam anlamıyla hayata getirmek. İnşallah bize nasip olacak.

70 kişiden oluşan bir ekip...

- Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum.

-Bu 70 değerli isim ne bir kişi, ne parti, ne de iktidar için çalışacaklar onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir.

Bay Kemal asla geri adım atmaz!

- Ne derlerse desinler inandığım vizyon yolculuğundan asla geri adım atmayacağım. Çünkü ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz.

- Kısa bir süre sonra da Almanya'ya gideceğim. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm.

- Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Elimizde üç büyük güç var, bize inanan halkımız, siyasi gücümüz ve dostlarımızla kurduğumuz siyaset üst güç birliğimiz. Bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz unutmayın hepimiz ülke için vatan için birlikteyiz.

Devlet 7 gün 24 saat çalışacak

- Bu değerli 70 kişi, Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak.

- Zamanın mekanın enlemlerin boylamların ötesinde kesintisiz üreten bir Türkiye'yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum.

- Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti ne de iktidar için çalışacaklar. Onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey.

- Çünkü benim işim birleştirmek, sistemi kurmak, sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o istemi kalıcı kılmaktır.

- Bugün bizimle birlikte ülkeyi dönüştürmeye cesaret edenleri huzurunuza çağıracağız. Sonra ben adım adım yapacaklarımızı anlatacağım.

Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek

Toplantıda daha sonra Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığına getirilen ABD'li yazar, ekonomist Jeremy Rifkin konuştu. Jeremy Rifkin'in açıklamalarından ne çıkanlar şöyle:

- Türkiye'deki değerli dostlarım merhaba sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle çalışıyor olmak benim için heyecan verici olacak. Bilimsel teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım ben ve Türkiye'nin kapsamlı bir yol haritası oluşturmasına yardımcı olacağım ve bu şekilde Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek. Bu bir sanayi dönüşümü ve sıfır karbon emisyonu içeriyor.

- Benim ekibin AB'de temel mimari görevlerde yol aldı. İklim değişikliği gibi konularda da görev aldık. Birleşik devletlerde de benzer roller üstlendik. Size katılmak çok güzel. Sayın Acemoğlu ile çalışıyor olmak bana mutluluk verecek.

Toplantıda daha sonra Faik Öztrak, Hacer Faggo, Hakan Kara, Refet Gürkaynak birer sonum yaptı...