Kahramanmaraş merkezli 11 ili yıkan depremler sonrası Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Tüm yurtta vatandaşlar deprem bölgesi için seferber olmdu. Vatandaş yaşanan yıkımlardan ders alınmasını ve yapılan hataların tekrarlanmamasını da umarken Karabük'ten dikkat çeken bir atama haberi geldi.

Karabük İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevine devlet memurluğuna henüz 9 ay önce, istisnai kadro ile sınavsız şekilde başlayan Nurmelek Danışmaz Akgün atandı.

Türkiye'nin 11 ilinin depremlerle yıkıldığı, binlerce vatandaşın öldüğü ve on binlerce vatandaşın yaralanıp evsiz kaldığı bugünlerde gerçekleşen bu atama kamuoyunda tepki çekti.

'YALAN HABERLER YAPILIYOR'

Atama kararı sonrası BRTV'ye konuşan Nurmelek Danışmaz Akgün 'Basında yalan haberler yapılıyor. Konuşmak istemiyorum' ifadelerini kullandı.

'EĞİTİMCİ-SOSYOLOG' OLARAK CANLI YAYINLARA ÇIKTI

Nurmelek Danışmaz Akgün'ün ayrıca, EVLA İnsani Yardım Derneği'nin Instagram sayfasında canlı yayınlara 'Eğitimci-Sosyolog' sıfatıyla katıldığı da ortaya çıktı. Akgün'ün 'Eğitimci-Sosyolog' olarak nasıl il planlama ve koordinasyon müdürü atandığı ise kamuoyunda merak konusu oldu.

Bunun yanı sıra, Akgün'ün daha önce Marmaram Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yine 'Eğitimci-Sosyolog' olarak 'Mahremiyet Eğitimi' başlıklı seminer verdiği de ortaya çıktı!

SOYLU'NUN İMZASI İLE ATANDI

Karabüknet Haber'de yer alan bigiye göre ise, atama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzası ile gerçekleşti. Ayrıca, Nurmelek Danışmaz Akgün'ün 28 Şubat Öğrenci Derneği mensubu olduğu ve derneğin genel başkanı Emine İlyas ile beraber İçişleri Bakanlığı önünde 2021'in Kasım ayında fotoğraf çektirdiği görüldü.