Japonya'da bir sahilde ortaya çıkan demir top herkesi hayrete düşürdü.

Yerel basında çıkan haberlere göre, çapı yaklaşık 1,5 metre olan küre, ülkenin Pasifik kıyısındaki Hamamatsu kentindeki Enshu plajına vurduğundan beri spekülasyonların merkezinde yer alıyor.

MAYIN OLMADIĞI KESİN

Uzmanların, nesnenin içini incelemek için X-ışını kullanıp içi boş olduğunu bulmasının ardından, bunun başıboş bir mayın olabileceğine dair korkular ortadan kalktı.

Asahi TV'nin bildirdiğine göre, bölgeden bir kadın bu hafta başlarında yürüyüşe çıktığı sırada kıyıdan sadece birkaç metre ötede kumun üzerinde durduğunu fark ettikten sonra polis turuncumsu kahverengi olan topu incelemeye başladı.

Memurlar bölgeyi kordon altına aldı ve daha fazla araştırma yapmak için koruyucu giysiler giymiş patlayıcı uzmanları çağırdı, ancak yerel basın, yetkililerin kürenin ne olduğunu veya nereden geldiğini hala bilmediğini söylüyor.

'BİR AYDIR ORADA' İDDİASI

Sahilde düzenli olarak koşan bir adam, topun neden bir anda ilgi odağı haline geldiğini anlamadığını söyledi. Kamu yayıncısı NHK'ye 'Bir aydır orada. İtmeye çalıştım ama kıpırdamadı' dedi.