İzmir Haberleri

İZULAŞ borçlanıyor! 115 milyon TL için Tugay’a yetki istenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZULAŞ A.Ş.‘nin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla 115 milyon liralık kredi kullanılması için Başkan Cemil Tugay’a yetki verilmesi talebi meclis gündemine geldi.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı ikinci birleşiminde, belediye iştiraki İZULAŞ A.Ş.‘nin kredi talebi görüşülecek. Meclis gündemine alınan önerge kapsamında şirketin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanabilmesi için 115 milyon liralık kredi kullanılması ve bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi istenecek.

İZULAŞ A.Ş. tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, şirketin görev ve sorumlulukları kapsamındaki çalışmaların sürdürülebilmesi için 115 milyon TL tutarında nakdi veya gayrinakdi krediye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Talep edilen borçlanmanın, şirketin mevcut borçlanma limitinin yüzde 10’unu aşmadığı ifade edildi.