İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Zorlu, oluşturacakları bir heyetin, Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoru ve Türkiye'deki sığınmacı sorununun çözümüne katkı sunmak amacıyla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesi için Dışişleri Bakanlığı'na başvuracaklarını açıkladı. Zorlu, '5 Ocak 2020 tarihinde Sayın Genel Başkan'ımız, Meclis kürsüsünden, bu sorunu çözebilmek, hafifletmek bağlamında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti… Genel Başkan'ımızın bu çözüm ve uzlaşı çağrısını Dışişleri Bakanlığı'mıza resmi bir yolla bildirmeye karar verdik. Bu konunun takipçisiyiz ve milletimiz adına kaygılandığımız bu tablodan bir an önce uzaklaşmak istiyoruz' dedi.

Zorlu'nun açıklamaları şöyle;

'Asgari ücretin bir ülkede bu kadar konuşuluyor olması, içinde bulunduğumuz ağır ekonomik durumun koşullarını gösteriyor. Ortalama ücrete asgari ücretin oranı, 2002'de yüzde 28, bugün yüzde 45'lik bir seviyeye gelmiş. Artık bu konu, asgari ücretin seviyesi, ülkemizde ortalama ücrete dönüşmüş durumda.

'58 TEMEL ÜRÜNDE KASIMDAKİ FİYAT 1.930 TL, ŞİMDİ 5.077 TL'

Dün Genel Başkan'ımız, gıda fiyatlarında kabul edilmesi mümkün olmayan fiyat artışlarını paylaşmaya çalıştı. Bazı yayın organlarının yayınlamadığını biliyoruz. Biz, milletimizle bu gerçekleri paylaşmaya devam edeceğiz. TÜİK'in TÜFE sepetindeki ağırlıkları kullanarak, günde 3 ekmek tüketen bir ailenin mutfak masrafının ne olduğu sorusunu beraber cevaplayalım. 58 temel üründe kasımdaki fiyat bin 930 TL. Şimdi, geçen pazar itibariyle bu ay büyük perakendecilerden birer fiyat edinerek yaptığımız karşılaştırmada, geçen sene bin 930 TL olan sepet 5 bin 77 TL, üç harfli diyebileceğimiz bir markete göre 3 bin 970 TL'ye ulaşmış.