İYİ Parti'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Türkiye 2023 Cumhurbaşkanlığı için gün sayarken, Millet İttifakı'nda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 'krizi' yaşandığı iddiası gündem yarattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyuduğu iddia edilen Ağıralioğlu, basın topkantısı düzenleme kararı aldı.

Saat 16.00'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Partili Ağıralioğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ağıralioğlu'nun açıklaması şöyle;

'AKŞENER SİYASİ DAYATMAYLA KARŞI KARŞIYA KALDI DİYE İTİRAZ EDİYORUZ'
'Milletinizi anlamak, mutabakat diye bahsettiğiniz şeye sadakat göstermek zorundasınız. Cumhurbaşkanlığı süreci başladığından beri 'kim' diye konuşulmasına müsaade etmeyen tarafı temsil etmiyoruz. Akşener siyasi dayatmayla karşı karşıya kaldı diye itiraz ediyoruz.

'PUSU KURULMASINA RAHATSIZIZ'
İYİ Parti olarak bu süreç başladığından beri diyoruz ki 'Emin olun millet kazanacak.' Meral Akşener'in milletin umudu olsun diye ortaya konmuş, sonra da alttan alarak bu süreçlerin içerisinde milletin umudu sönmesin diye getirdiği siyasi mücadele kendisine ve milletin umuduna pusu kurulmasına rahatsızız.

Sırf kaybetme endişesi duyuyoruz diye bize küfredilmesinden rahatsızız. 'Kazanamaz mıyız' acaba diye endişelerimiz vardı, önce böyle itiraz ettik. Kemal beyin adaylığına, adaylık iradesi taşımasına değildi itirazımız.

'50'yi 1 geçmek duygusuna düştüğü andan itibaren muhalefet kirlenecek' dedik. Bütün bunlar olup biterken seçmen 30 milyona 30 milyon kalsa, 1 oyla iktidar belirlenecek olsa, o oy çocuklarımızın katilini methediyorsa, o oyla kazanmaktansa kaybetmeyi şerefi bilenlerin partisidir İYİ Parti. 'Bundan dönün' dedik defalarca.

'ÜMİTLERİNE PUSU KURULMUŞ BİR PARTİYİZ'
Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık, seçmene haksızlık olduğunu söyledik. Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz.

'BİZİ TEDİRGİN EDİYORSUNUZ'
Muhalefet vazifesini unuttu. CHP'ye oy veren ve umutlanan kardeşlerimiz, HDP'ye oy veren ve bütün oylarını iftihar edeceğimiz kardeşlerimin oylarından azade söylüyorum. Memleketteki siyasi mesuliyet 'Kim cumhurbaşkanı olacak' kayığına döndürülmüşse, kaybetme endişesine küfrediyorsanız, siz iktidara gelince, güç elinize gelince ne yapacağı bilinemez bir iradeyi temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bizi tedirgin ediyorsunuz.

'ELİNİZE GÜÇ GEÇİNCE BİZE NE YAPACAĞINIZI GÖSTERDİNİZ'
6 genel başkanın mutabakatını Kemal bey teklif etti. CHP'nin yaşadığı bu 'kazanabiliriz' duygusuna 3 günde en büyük küfür edildi. Siz elinize güç geçince bize ne yapacaınızı gösetrmiş insanlarsınız. Siz daha iktidara gelmeden her şeye kör ve sağır oldunuz. İktidarı matematiğe çevirdiniz.

'GÜÇLENDİRİLMİŞ-İYİLEŞTİRİLMİŞ KEMAL KILIÇDAROĞLU'
Güçlenince, İYİ Parti'nin gücüne ihtiyacınız olmadığını düşünce bakın bakalım, bize mi benziyorsunuz iktidara mı? Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp 'Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu' memleketin önüne sunuldu.

Yüzde 25'i, yüzde 75'e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? 'Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.' Muhalefetin vazifesi 'Sen yaptın, ben yapmadım' demektir.

HDP'NİN 'ADAY' KARARI
HDP bugün açıklama yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu adına aday çıkarmayacaklarını açıkladılar. Biz terörün bulunduğu bir denklemde olmayız dedik. Ben dedim, defalarca dedim.

İYİ Parti, HDP'ye oy veren 6 milyonun kalbini kazanabilse ben bundan iftihar duyarım. Biz bölücüleri, çocuklarımızın katillerini dinlemeyiz. HDP yetkililerine Türk devletine 'katil' derken görüyorum, çok cüretkarlar.

'BÜTÜN OYUNUZA TALİBİZ, SİZİ MUHATAP ALMIYORUZ'
Devlete 'katil' derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK'ya gösteremediniz. Evet, bütün oyunuza talibiz, sizi de muhatap almıyoruz.

'İYİ PARTİ'NİN EMEKLERİ ZİYAN EDİLDİ'
Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. 'Cumhurbaşkanı olacağım' diye devletin makamlarının bu şekilde pay edilerek insanların heveslerinin kendi heveslerine dönüştürmenin doğru olmadığını düşünüyorum. İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi, İYİ Parti'den kimse özür dilemedi. İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum.

Ben adaylık sürecindeki bütün usulsüzlükleri reddediyorum. Çerçevesi bu olan bir itirazla bu sürecin içerisinde bulunuyorum. Bu itirazım İYİ Parti'nin hassasiyetlerinin doğru anlaşılabilmesi çerçevesinde kamuoyuyla paylaştığım bir itirazdır.

'TÜRK DEMOKRASİSİNİN ŞANTAJCISI OLDU'
Türk milliyetçilerinin bütün şubelerinin, partilerinin birbirlerinin boğazına sarıldığı son seçimdir bu. Başka seçimler doğuracak gibi gelen bu seçim bundan sonra memleketini sarıp sarmalayacak, olanı biteni görüp yöneten bir Türk milliyetçiliğinin iradesine şahit olacak.

HDP, Türk demokrasisinin şantajcısı haline dönüşmüştür. Siz devletimizin varlığına ve beraberliğimize pusu kuran her türlü derin yapıyla birliktelik içindesiniz. Siz Türk ordusuna katil diyenlersiniz. Sizin oylarınızla pazarlık yaptığınız masada şantaj yapmanıza razı olmayacağız.

Milletvekilliği adaylık müracatında bulunmadım.