İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili, saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam yeni gözaltı sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ detayları aktardı; İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombayı koyan terörist Alham Albashir ve olayla ilgili olan Bilal Hassan isimli diğer teröristi İdlib üzerinden Hatay'a, Hatay'dan da Türkiye'ye girişini sağlayan 2 kritik isim düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İl dışında yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 2 teröristin İdlib'den Türkiye'ye sokan 2 kritik isim sorgulama işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından da adliyeye sevk edilecekler.

Bu arada önemli bir son dakika daha var. Bulgaristan basını da İstiklal'dkei terör saldırısını düzenleyen, Bilal Hassan'ın Türkiye'den Bulgaristan'a kaçışında yardım ettiği değerlendirilen 5 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Tabi yürütülen soruşturmada Bilal Hassan'ın bombalı eylemin 1 saat öncesinde bölgeden ayrıldığı ve daha sonrasında özellikle Esenler geldiği, Esenler'den de Ammar Jarkas isimli göçmen kaçakçısı tarafından Edirne'ye bırakıldığı ve Edirne'de de Hüseyin Güneş isimli başka bir göçmen kaçakçısına devredildiği ve Hüseyin Güneş'le de Bulgaristan'a kaçırıldığı yönünde değerlendirmeler vardı.

Soruşturma bu anlamda da Bulgaristan'a kaydırılmıştı. Ve Bulgaristan'da yapılan soruşturmada da Bilal Hassan'ın sağ kolunun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

PATLAYICIYLA İLGİLİ BULGULAR

Patlama TNT'nin neden olduğu açıklanmıştı. Patlayıcının içinde olta ucuna takılan kurşunlar, çivi ve demir parçaları ile güçlendirildiği belirtildi. Patlamanın olduğu alandan toplanan bulgulara ilişkin fotoğraflar basına verildi.

İŞTE BOMBAYI HAZIRLAYAN TERÖRİST

Saldırının bir numaralı faili olan, bombayı hazırlayıp Albashir'e vererek patlama noktasına gönderen ve saldırıdan sonra Bulgaristan'a kaçırıldığı belirlenen Bilal Hassan'a ait ilk görüntülere ve yeni bilgilere de ulaşıldı. Terörist Hassan, Esenler'de bir sokakta başında şapka, elinde düzenek benzeri bir cisimle yürürken kameralara takıldı. Teröristi saldırıdan sonra kaçtığı Edirne'de karşılayan ve yurt dışına çıkmasını sağlayan Hüseyin Güneş isimli şahsın da yakalandığı öğrenildi.