Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro ücretinin ne kadar olduğunu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasının ne kadar süreceğini ve handi duraklar olduğunu açıkladı. İşte yeni metro hattıyla ilgili merak edilenler.

KAĞITHANE - İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Kağıthane - İstanbul Havalimanı metro hattı, 22 Ocak 2023 pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımı ile açılacak.

KAĞITHANE - İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI

Bakan Karaismailoğlu, Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunduğunu, hattın Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitede olduğunu bildiren Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacağını söyledi.

'Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir' diyen Karaismailoğlu, hattın en kısa sürede hizmete alınabilmesi için Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel açma makinasının aynı anda çalıştığını aktardı.

Kağıthane - İstanbul Havalimanı metro hattı durakları listesi ise şu şekilde;

Gayrettepe

Kağıthane

Hasdal,

Kemerburgaz,

Göktürk,

İhsaniye,

İstanbul Havalimanı.