İstanbul Ticaret Odası (İTO) ekmeğe zam yaptı. İTO Meclisi'nde oy çokluğuyla alınan kararla İstanbul'da azami 19,05 TL olan ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 28,9 zamlandı.

Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren ekmeğin kilogram fiyatı 25 TL oldu. 4 TL'ye satılan 210 gramlık ekmek de 5 TL'ye satılacak.

Ancak İstanbul'un büyük bir bölümünde ekmek zaten 5 liraya satılıyor.

Alınan kararla İstanbul'da ekmek fiyatı, bir yıl içinde toplam 71,4 oranında zamlanmış oldu.

Halk Ekmek: Fiyatları, dayanabileceğimiz noktaya kadar koruyacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, İTO zammının ardından konuştu.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'a konuşan Gedik, son zammın Ağustos 2022'nin başında yapıldığını dile getirdi.

Gedik o günden itibaren yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapmama ve halkın uygun fiyatlı sürdürülebilir kalitedeki ekmeğe ulaşımını kolaylaştırma adına her türlü artan maliyet artışını telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Özellikle paketli çeşit ekmeklerimizin satışından elde ettiğimiz karlılıkla normal ekmek maliyetini dengeliyoruz. 2022'nin sonuna kadar tahminen 410 milyon adetten fazla normal ekmek üretmiş olacağız. Normal ekmek dışındaki çeşit ekmeklerimizin ve diğer unlu mamullerimizin satışının da artması, üretim-satış maliyetlerimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılıyor.

2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek'in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kar amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır.