İŞKUR tarafından her yıl TYP temizlik ve güvenlik görevlisi personel alımı yapılıyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR'un işçi alım ilanlarını araştırıyor. Kişiler Toplum Yararına Program alanında başvurularını esube.iskur.gov.tr üzerinden yayımlanan ilanlara yapabiliyor. Peki, 2023 İŞKUR TYP personel işçi alımı var mı? İŞKUR işçi alıyor mu? işkur işçi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak, şartları nelerdir? İşte İŞKUR TYP personel alımı ilanları ve tüm detaylar.

İŞKUR PERSONEL ALIMI İLANLARI

MEB bünyesinde alınacak destek personeline ilişkin ilan henüz yayımlanmadı. Bu yıl da kısa zaman içerisinde başvuru ve yerleştirme sürecinin gerçekleşmesi bekleniyor.

İŞKUR personel alımı genel başvuru şartları şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

İŞKUR TYP ALIMLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.