Deprem bölgesi Hatay'ın İskenderun ilçesinde Rotary Kulübü, ODTÜ Mezunları Derneği, Ekmek ve Gül topluluğunun depremzedelere yardım amacıyla kurduğu çadırlar kaymakamlık talimatıyla boşaltıldı. ODTÜ Mezunları Derneği gönüllüsü Yakup Aslandoğan, 'Devlet yetkilileri, kaymakamlık, 'Bu sorunları siz çözemezsiniz; biz devletiz, biz çözeceğiz' mantığıyla bizlere müdahalede bulundular. Gönüllülerin kaldığı çadırlar, erzak dağıttığımız çadırlar, sağlık çadırımızın, çocuk çadırının hemen sökülmesi gerektiği… Hatta oyuncakların bir kısmının alelacele dışarı atılması gibi şeylerle karşı karşıya kaldık' dedi.

ODTÜ Mezunları Derneği gönüllüsü, jeoloji mühendisi Yakup Aslandoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Rotary Kulübü, Ekmek ve Gül topluluğuyla birlikte, depremzede ve gönüllülerin kalması için İskenderun'un Mustafa Kemal Mahallesi'ne 180 çadırdan oluşan bir barınma alanı oluşturdukları söyledi. Kurdukları çadırlardan bazılarının kaymakamlık talimatıyla kaldırıldığını belirten Aslandoğan, bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı:

BİZ DEVLETİZ BİZ ÇÖZECEĞİZ

'Çocukların psikolojik olarak iyi bir noktaya gelmeleri için çocuk çadırı kuruldu. Kadınların başlattığı faaliyetlerin sürdürebilmesi için kadın ve sağlık çadırı kuruldu. Heykel, resim, çocukların izlemesi için film çadırları gibi çeşitli etkinlikler plandık burada. Bu faaliyetler bununla sınırlı kalmadı. Erzak, gıda, elbise dağıtımı da birlikte sürdürüldü. 38 gün boyunca sürdürülen faaliyetin birilerini rahatsız ettiğini düşünüyoruz. Yağmur yağdığında sel olduğunda, fırtınada çadırlar yerinden söküldüğünde maalesef yetkilileri yanımızda göremezken burada faaliyetin genişlemesi, depremzedelerin gönüllülerle beraber kendi işini çözmeye başlamasının sonrasında maalesef devlet yetkilileri, kaymakamlık, 'Bu sorunları siz çözemezsiniz; biz devletiz, biz çözeceğiz' mantığıyla bizlere müdahalede bulundular. Sağlıklı yaşam alanı taleplerini dillendirmeye başlayınca gelip, 'Hayır, iyi çadırı da su geçirmez çadırı da biz kurarız' dediler. Ama bir gün sonra sel olunca kurdukları çadırın da su geçirdiğini gördük.'