Habertürk TV, 23 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan 'Karne hediyesi et alan çocuk' başlıklı haber için başlattığı kurum içi soruşturmanın sonucunu paylaşarak muhabir Fatmanur Boylu'nun görevine son verdiklerini açıklamıştı.

Haberi yapan muhabir Fatmanur Boylu Twitter hesabından 'HaberTurk TV ile ilişkim bugün itibarıyla kesilmiştir..Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar' dedi.

Annem karne hediyesi et aldı' haberi nedeniyle Habertürk'ten işten çıkarılan Fatmanur Boylu'ya Dijitalgaste ulaştı. Fatmanur Boylu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Habertürk'te Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması üzerine yapılan haberde, bir çocuğun 'Annem karne hediyesi et aldı' sözleri gündem olmuştu. Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntüler üzerinden ekonomi politikaları eleştirildi.

Yayında 'Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola' diyerek eti çocuğa uzatan kasap ise daha sonra olayı reddedip 'Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller' dedi. Annenin durumu yalanladığı öne sürüldü. Tartışmaların odağındaki Habertürk'ten de olayla ilgili açıklama geldi ve kurum içi soruşturma başlatıldığı açıklandı. Soruşturma sonucunda da muhabir Fatmanur Boylu işten çıkarıldı.