Antalya'da, 24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 -31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri düzenlendi. Antalyalılarla buluşan Prof. Dr. İlber Ortaylı yabancılara konut satışı için çok sert tepki gösterdi.

'YABANCI FİRMALAR, ŞANLIURFA'DA ARAZİLER ALIYOR

'Güzel bir Antalya var. 40 sene evvel böyleydi bu. 40 yılın içinde önce olur olmaz yere herifler bina yapıyorlar. Hiç kimse de 'Bu herif bu binayı buraya niye yapıyor? Bu benim tabiatımı kirletiyor. Ben buraya tabiat için geldim.' demiyor. Böyle bir tuhaf bir toplum. Bunu okumuşu da böyle cahili de böyle. Sonra adam oturuyor, arazi satıyor, ev satıyor. Türk olmayana. 'Türk olmayana' dediğim vatandaş.

BÖYLE BİR ENAYİLİK OLUR MU?

Bunun niye yapıyor? Kimse sesini çıkarmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Evinde oturamıyorsun, ev alamıyorsun. Çok korkunç bir ülke oldu. Urfa'da arazi alıyor. Böyle bir enayilik olur mu? Sen orayı sulamak için 2 nesil enflasyonda yaşamışsın. Keban Barajı, Atatürk Barajı yapacağım diye. Onlar beleş olmuyor. Enflasyonda yaşadık. Ve buna ses çıkarmıyorsun yani böyle bir ortamda tabii ki basın ilgilenmiyor böyle olaylarla'