CHP'de adaylık yarışında son zamanlarda kendini göstermeye çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şartları zorladığı da kulislerde konuşulanlar arasındaydı. Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan destek istediğini köşesinde yazmıştı.

Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun 'Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?' önerisine ise şu cevabı vermişti:

'Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma.'

'İMAMOĞLU, KAFTANCIOĞLU'NUN ODASINI BASTI'

Bugün de Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, köşe yazısında İmamoğlu-Kaftacıoğlu arasındaki sır görüşmenin ardından yaşananları yazdı.

İşte Övür'ün yazısındaki o bölüm:

Tabii kavga burada kalmıyor... Kaftancıoğlu biraz da kendi pozisyonunu sağlamlaştırmak için önüne çıkan her fırsatı, İmamoğlu'na vurmak için kullanıyor. Deyim yerindeyse bilinçli bir strateji izliyor. Bunun son örneği de bu gerilimden bir süre sonra yapılan İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında yaşandı. İlginç olan Divan Kurulu üyelerinden birinin İmamoğlu'nun akrabası Ufuk İnan olmasıydı.

Kaftancıoğlu, İnan'ın da bulunduğu o toplantıda İmamoğlu'nun hırsını yenemediğini, bir 'şizofren' gibi davrandığını söylüyordu. Tabii bu sözlerinin hemen İmamoğlu'na ulaşacağını da biliyordu ve öyle de oldu. Ufuk İnan, toplantıdan hemen sonra İmamoğlu'nu arıyor ve Kaftancıoğlu'nun kendisine 'şizofren' dediğini aktarıyordu.

CHP açısından belki de en kritik nokta bundan sonra olacaktı. İmamoğlu bu sözleri duyar duymaz İstanbul CHP il binasına gidiyor ve öfkeyle Kaftancıoğlu'nun odasına giriyordu. Bu tam anlamıyla bir baskındı. Ancak CHP kulislerinde konuşulanlara göre, Kaftancıoğlu bu baskının hedefine ulaşmaması için il binasını terk etmişti. Bu, Kaftancıoğlu'nun ince siyaset yöntemiydi. CHP'lilere göre Kaftancıoğlu bu tür toplantılarda söylediği sözlerin kulislere sızmasını sağlıyor ve pozisyonunu güçlendiriyordu. Son dönemde sık sık İmamoğlu'na hakarete varan sözlerinin kulislerde konuşulmasının nedeni de buydu. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na zaman zaman 'aptal' veya 'müteahhit kafalı' demesine CHP'liler alışmışlardı ama ilk kez 'şizofren' demesi şaşırtmıştı onları.