Eski bakan Hüseyin Çelik, üniversitelerin uzaktan eğitim kararına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yayınladı.

Hüseyin Çelik 'Sayın Cumhurbaşkanımıza Açık Mektup…' başlığıyla sosyal medya hesabından yayınladığı mektupta, 11 ili vuran deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesini 'vahim bir hata' olarak nitelendirerek 'Ülkemize, örgün eğitime devam eden üniversite öğrenci sayısı yaklaşık 4 milyondur. KYK'nın yurt kapasitesi ise sadece 850 bin kişiliktir. Yani üniversite öğrencilerimizin sadece %25'i KYK yurtlarında barınmaktadır. Hal böyleyken bütün üniversitelerimiz hangi mantıkla uzaktan eğitime geçirilir?' ifadeleriyle barınma konusundaki önerilerini belirtti.

YÖK'ün yükseköğretime zarar verdiğini yazan Çelik mektubunda '12 Eylül darbesini yapan militarist zihniyetin tüm üniversiteleri kışla nizamına sokmak için kurduğu YÖK bugünkü kafa ve işleyişle kesinlikle yüksek öğretimimize zarar vermektedir. Onlarca rektörle konuştum, YÖK başkanının kendilerini, aykırı bir görüş sadretmemeleri ve kesinlikle örgün eğitim yapmamaları hususunda aleni olarak tehdit ettiğini ifade ettiler.' ifadelerini kullandı.

''YANLIŞTAN DÖNMEK ERDEMDİR''

YÖK Başkanı'nı 'yağcılık' yapmakla suçlayan Çelik, Erdoğan'a konuyu rektörlere sormasını önerdi.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile ilgili alınan karardan vazgeçilmesi için çağrıda bulunan Hüseyin Çelik, ''Yanlıştan dönmek erdemdir'' dedi.