6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilimizde ağır yıkımlara neden oldu. Suriye ve Türkiye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan depremlerin ardından Hollanda'da depremzedelere yardım amaçlı 2 saatlik ortak yayın yapıldı. Gecede depremzedeler için 88 milyon 921 bin 469 euro toplandı.

Karsu izleyenleri ağlattı!

Hollanda'da yaşayan Türk asıllı şarkıcı Karsu'nun Hatay'daki 10 akrabası depremde kaybetti. Günlerdir yaşadığı üzüntüyü paylaşan şarkıcı, Hollanda'daki yardım gecesinde konser verdi. Karsu Dönmez, canlı yayında Neşet Ertaş'ın, 'Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen?' adlı türküsünü seslendirdi. Karsu'nun performansı geceye gelenleri gözyaşlarına boğdu.

Karsu, depremde kaybettiği kuzeninin, kendisine ulaşamayınca telefonuna, 'Neredesin sen?' diye sesli mesaj bıraktığını anlattı. O nedenle kuzeni ve depremde kaybedilenler anısına bu türküyü seçtiğini söyledi.

Yardım gecesine katılan şarkıcı Hadise ise 'Acımız büyük, zor günlerden geçiyoruz ama bir olunca gördüğünüz gibi her şeyi başarabiliriz' dedi.

Toplanan bağışların, kampanyayı yürüten 11 ulusal ve uluslararası STK tarafından Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin gıda, su, ilaç ve barınma ihtiyaçları için kullanılacağı vurgulandı. Hollanda Başbakanı Mart Rutte de Twitter'dan paylaştığı videoda insanları Giro555 kampanyasına katılmaya davet etti. Kampanyaya destek olmak için binlerce işletmenin o günlü hasılatını depremzedelere bağışladığı kaydedilen açıklamada, çok sayıda sanat eserinin açık artırmayla satılarak gelirin Giro555 hesabına yollandığı ifade edildi.