Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde yer alan ve depremlerde az hasar alan Sara Sitesi A Blok'un alt katındaki mağazanın sahibi Cengizhan Kabul, 6 Şubat'tan bu yana kapalı olan iş yerini açarak satışlara başladı.

Birkaç tabak ve bardağın dışında raflardaki ürünlerin zarar görmediği mağazanın duvarlarında sıva çatlakları tespit edildi.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU ZÜCCACİYE MAĞAZASINDAKİ DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

İş yerinin güvenlik kamerasının deprem anında kaydettiği görüntülerde ise rafların sallanması, bazı ürünlerin yere düşmesi, tozların uçuşması, yakınlarda yıkılan bir binadan kalkan toz ve parlayan ışıklar dikkati çekti.

Cengizhan Kabul, deprem sırasında iki çocuğu ve eşiyle evdeki bazanın yanına çöktüklerini, sarsıntı bitince binayı terk ettiklerini söyledi.

Eşinin doktor olduğunu, hastaneye gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Kabul, trafikten dolayı 20 dakikalık yolu 1,5 saatte gidebildiklerini, sonraki 3 günü hastane bahçesinde arabada konaklayarak geçirdiklerini belirtti.

'MAĞAZAYI AÇTIĞIMDA BEN DE İNANAMADIM'

Evinde ve iş yerinde önemli bir zararın olmadığını dile getiren Kabul, 'Demek ki yapınca oluyormuş. Herkes hakkıyla bina yapsaydı keşke. Bu kadar can kaybı yaşamasaydık.' dedi.