Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, 6 yaşındayken sözde dini nikahla 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Sonucu merakla beklenen cinsel istismar davası dün görüldü.

Olayın, mağdur H.K.G.'nin şikayetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlatmış ve İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvurusu sonrası baba Gümüşel ile İstekli, 15 Aralık 2022'de tutuklanmıştı.

TARİKATÇILAR DAVA ÖNÜNDE DESTEK İÇİN TOPLANDI

Tarikat mensubu bir grup ise mahkeme önünde toplanarak Yusuf Ziya Gümüşel'e iftira atıldığını ve Gümüşel'in masum olduğunu savundu. Yusuf Ziya Gümüşel'e destek sloganları atan grup sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasına girdi.

ECE ÜNER'DEN SERT TEPKİ: UTANMADILAR… UTANMIYORLAR

Ece Üner yaşananlara tv100 Ana Haber'de sert tepki gösterdi. 'Utanmadılar, utanmıyorlar' diyen Ece Üner, 'Yüzlerce sarıklı, cübbeli, şalvarlı istismara destek için toplandı. Tekbir getirdi, tehdit etti, gözdağı verdi… Çoğunuz sordunuz nasıl olur ki dediniz. 6 yaşındaki bir çocuğun istismarında sanığı koruyanlar nasıl bu kadarına cüret eder. Bu neyin pişkinliği? Utanmıyorlar mı? diye sordunuz. Biz cevap verelim: Utanmıyorlar çünkü oy uğruna gerici yobazlığa şirin görünmek isteyenler olduğu için utanmıyorlar. Aydınlık ve karanlık arasında bir seçim yapılmadığı için utanmıyorlar. Kadının adı devletten silindiğinden beri utanmıyorlar' sözleriyle tepkisini dile getirdi. Ece Üner'in açıklamaları ise gündem oldu..