HDP Kars İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini ve ismi kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Konuyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme alan yazar Mehmet Barlas, HDP'nin 2023 seçimlerine kendi cumhurbaşkanı adayı ile girme kararının altılı masa ile birlikte alındığını iddia etti

Sabah yazarı Mehmet Barlas, '6'lı masanın HDP'li aday taktiği' başlıklı yazısında konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

SEÇİMİ İKİNCİ TURA BIRAKACAKLAR

'HDP'nin taktik aday çıkarması aslında 'Millet İttifakı HDP ile birlikte hareket ediyor' eleştirilerinden kurtulmak için alınmış bir karar. Bütün senaryo Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura bırakmak üzerine kurulmuş görünüyor.

HDP'NİN 6'LI MASAYI DESTEKLEMESİ SÜRPRİZ DEĞİL

İkinci turda HDP'nin 6'lı masanın adayını destekleyeceğini söylemek sanırım sürpriz olmaz.

Peki ya bu taktik tutmazsa ve Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa ne olur? Tartışmasız 6'lı masa ve HDP büyük bir çöküş yaşar. Masanın gizli ve açık aktörleri siyaset müzesinde yerini alır. '

FETÖ VE PKK'YI DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLEYECEK

Erdoğan'ın ilk turda kazanması durumunda, 6'lı masaya tam destek veren FETÖ ve PKK terör örgütlerini daha kötü günler bekleyecek. 2023 seçimlerinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bunun farkında olan seçmen sayısı da giderek artıyor. Erdoğan'ın oylarındaki artış da bunun göstergesi.