Hatay'ı enkaz yığınına çeviren depremlerde Erzin'de tek bina yıkılmadı. Başkan Ökkeş Elmasoğlu, bunun nedenini şöyle açıkladı: 'Senden başka doğru adam yok mu' diyenler oldu ama kaçak yapıya izin vermedik.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Depremlerin neredeyse tamamen yıktığı, binlerce binanın enkaz yığını haline getirdiği Hatay'ın Erzin ilçesinde ise tek bina bile yıkılmadı.

Depremden ciddi şekilde etkilenen Osmaniye'ye 20, Hatay'a 110 kilometre uzaklıktaki 42 bin nüfuslu Erzin'de can kaybı da yok.

Bunun nedeni ise 1999 depreminde tek bir çivinin bile oynamadığı Dilovası Tavşancıl'la aynı: Kaçak yapıya müsaade etmemek.

Ökkeş Elmasoğlu, 'Erzinimiz Osmaniye'nin 15-20, Hatay'ın da 110 kilometre uzağında. Buna rağmen çok şükür Erzin'imizde depremin kendisinden kaynaklanan bir can kaybımız olmadı, yaralımız da olmadı, bir enkazımız da olmadı.

İlçemiz adına seviniyoruz. Ancak tabii ki sevincimiz yarım kaldı bütün bu ölümler nedeniyle, biz gerçekten biz de bazen şaşırdık o gün bu kadar sarsıntı yaşadık yani anlatılmaz yaşanır.

Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Tabii buna izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler var. Kaçak yapılaşmanın önünü yüzde 100 kesemezseniz de belli bir aşamada kesebiliyorsunuz. En azından kendi adıma bir sorumluluk duymuyorum.'

Elmasoğlu, insanların yıkılmamış olsa bile evlerine giremediğini belirterek 'Acil çadırlara ihtiyacımız var' dedi.

Yıkılan bina olmamasına rağmen çok sayıda binanın güvensiz olduğunu bildiren Elmasoğlu, 'İnsanların barınma, ısınma ve gıda gibi sorunları var. Herkes korkuyor ve kimse evlerine giremiyor. Hava çok soğuk. Çadır kentlerin kurulması gerekiyor. Yardım tırlara yavaş yavaş ulaşmaya başladı. Gelen yeni yardımların gıda ağırlıklı olmasına ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.