Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler büyük yıkıma neden oldu. 11 ili etkileyen depremde 50 bin kişi hayatını kaybederken, en çok yıkımın yaşandığı illerin başında olan Hatay'dan gelen peş peşe istifa haberleri gündem oldu. Hatay Valisi Rahmi Doğan görevinden ayrılmasının ardından şimdi de İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat da görevi bırakma kararı aldı.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

Hambolat'ın tıpı Doğan gibi 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Söz konusu gelişmeyi gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından duyururken, Hambolat'ın Hatay'ın yeniden yapılandırılması sürecinde daha aktif rol oynamak istediği için milletvekilliği aday adayı olmayı planladığı iddia edildi.

TELE1'E KONUŞTU

Kentin, İskenderun ve Antakya ilçesindeki devlet hastaneleri de deprem sırasında yıkılırken, henüz felaketin yaralarının sarılamadığı bu günlerde, İl Sağlık Müdürü Hambolat'ın siyasete girme kararı alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Tele1.com.tr'den Egehan Erkün, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'a ulaştı.

İKİ KERE DAHA DENEMİŞ

TELE1'e konuşan Hambolat, 'AKP'den aday adayı olduğunuz doğru mu?' sorusuna , 'Evet öyle bir niyetimiz var' yanıtını verdi. Hambolat, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerin yanı sıra 2015 ve 2018 yılındaki seçimlerde de AKP'den aday adayı olmuştu. Hambolat, depremin yaralarının sarılmaya çalıştığı bu günlerde üçüncü kez aday adaylığına hazırlanıyor.