Hatay'ın İskenderun ilçesindeki hastanede elektrik kesintisi nedeniyle solunum cihazına bağlı kişilerin öldüğüne ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialar hakkında Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi. Müdürlükten yapılan açıklamada, 'Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir.' ifadelerine yer verildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hastanede 3 ayrı jeneratörün bulunduğu ve bu jeneratörlerin çalışır durumda olduğu bildirildi.

'CAN KAYIPLARININ SEBEBİ ELEKTRİK DEĞİL HASTANE BİNASININ DEPREMDEN YIKILMIŞ OLMASIDIR'

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada söz konusu iddialara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız birtakım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun Devlet Hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve bunlar çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak, depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'