Malatya'da deprem bölgesinden canlı yayına bağlanan Halk TV muhabiri Ferit Demir'e elinde çekiç olan bir kişi saldırı girişiminde bulundu. Ayşenur Aslan o anlarda yayını keserek açıklamalar yaptı.

Ayşenur Aslan ''Halk TV sussun istiyorlar. Muhabirler hiç konuşmasın istiyorlar. Ne zorluklarla yayın yaptığımızı gördünüz'' dedi.

SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Saldırı girişiminden sonra tekrardan canlı yayına bağlanan muhabir 'Konteyner kentlerin kurulduğunu, çadır durumunu anlatıyordum ki, aracıyla yoldan geçen bir vatandaş Halk TV mikrofonunu görünce saldırmaya çalıştı. Tehditler savurarak yanıma geldi ve 'hükümete bir şey söylemeyeceksiniz, sizi vururum' dedi. Adam çekiçle saldırdı, anlayamadım. Biz gazeteciyiz, biz sadece var olan gerçekleri anlatmak zorundayız'' açıklaması yaptı.

ÇEKİÇLE VURMADI DİYE İŞLEM YAPILMADI

Şikayetçi olduklarını söyleyen muhabir ''Polis memuru vardı çevrede şikayetçi olduğumuzu söyledik ama polis memuru işlem yapmadı. 'Ortam gergin, herkesin bir sıkıntısı var. Onun da bir sıkıntısı vardır' dedi. Israrla şikayetçi olduğumuzu söyledik ama 'çekici size vurmadığı için işlem yapamıyoruz' dedi. İşlem yapabilmesi için çekici bize vurması gerekiyormuş.' açıklaması yaptı.