İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından vatandaşların barınma sorununa çözüm bulmak için başlattığı 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası için Halk TV'de bağış gecesi düzenlendi.

Sanat, spor, edebiyat ve siyaset dünyasında birçok ismin katıldığı gece Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Cem Adrian'ın 'Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım' adlı türküyü seslendirdiği gecede İsmail Küçükkaya ve Seda Selek sundu.

'MİLLETTEN MİLLETE'

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, '30 Ekim 2020 depreminde bizim de çok canımız yanmıştı. O zaman başlattığımız kampanyada 42 milyon lira destek geldi. Kampanya sayesinde 1 ay sonra çadırları söktük' dedi.

28 bin 466 ailenin destek beklediğini belirten Soyer, 'Bu depremde de 14 milyona yakın yurttaşımız etkinlendi. Şu acıkta kalan onbinler var. Her bir yurtaşımıza 10 bin lira yardım yapacağız. Milletten millete aktarılan bir kampamnya. Türkiye'nin her yerinde bir kampanya yapılıyopr. Biizim kampanyamızda para beklemeyecek. Doğrudan doğruya para aktarılacak. Kimsenin hesabında beklemeyecek. Bu rakamı sıfıra indireceğiz. 100 lira ile bir çadır, bin lira ile de konteyner desteği verilebilir. Çadır, kopnteyner kiralık ve ev bağışı' yapabilir' dedi.

MANSUR YAVAŞ DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kampanya yayınının intenet linkini sosyal medya hesabından paylaşarak desteğini açıkladı. Yavaş, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda 'Tunç Başkanımızın başlattığı Bir Kira Bir Yuva kampanyasına, eşim Nursen Hanım ile birlikte destek oluyoruz. Depremzedelerin yeni yuvalarında huzuru çoğaltmak için tüm vatandaşlarımızı desteğe davet ediyorum.' ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BİR MAAŞINI BAĞIŞLADI

Telefonla bağlanan CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu, 'Bugün 3'üncü kez deprem bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği zaman, o acılara tanık olduğu zaman, milletimizin taleplerini, acılarını dinlediği zaman bu tip kampanyaların önemi daha çok anlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemize Bir Kira Bir Yuva kampanyası için, Halk TV'ye de ekranlarını bu kampanyaya açtığı için yürekten teşekkür ediyorum. Binalar yıkıldı, yıkılmayan evlere de endişe nedeniyle girilmiyor. Doğrusu da girilmemesidir. Denetimler tamamlanıncaya kadar riskli yapılara girilmemesi gerekiyor. Durum böyle olunca bölgede çadır, konteyner ihtiyacı var, geçici olarak illerden ayrılan vatandaşlarımız için maddi destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını desteklemek için bir maaşımı bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar çok kişiye dokunabilirsek ne kadar el uzatabilirsek o kadar iyidir. Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Dayanışma kültürü ve ruhuna sahibiz, bu acıyı beraber aşacağımıza inanıyorum. Halk TV ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum' diye konuştu.

FLORANSA BELEDİYE BAŞKANI NARDELLA'DAN DESTEK

Yayına görüntülü bağlanan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella tüm İtalya'nın da depremlerden çok etkilendiğini ve çok üzgün olduklarını belirterek, 'Bu zaman için değil de şehir yeniden kurulurken yardımda bulunmak istiyorum. Bu acil durum geçtikten sonra da bu yardımlarının durmaması lazım. Biz her zaman yanlarında olacağız. Birbirimize yardım edeceğiz' dedi.

Kale Holding adına bağlanan Sema Gülün, 1 milyon lira bağışladığını belirtti.

İMAMOĞLU ÇİFTİNDEN İKİ AİLEYE KİRA DESTEĞİ

Hatay bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da telefonla bağlanarak, kampanyanın önemine değinerek 'Barınma ihtiyacını gidermek adına milletce seferber olacağı bu akşamda ben ve eşim Dilek İmamoğlu adına birer ailenin bir yıllık kira bedelini ödemek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dört kira bir maaşını bağışladı.

Şarkıcı Mabel Matiz, kampanyaya destek isterken, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat 3 kira, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 50 bin lira, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de 5 kira bedeli bağış yaptı.

Sanatçı Metin Akpınar da 500 bin TL bağış yaptığını Metin Uca aracılığıyla duyurdu.

Ünlü şarkıcı Sıla, bir konserinin tüm gelirini 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına bağışladı.