Kızılay'ın Ahbap ile Türk Eczacılar Birliği'ne çadır satışı yapması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 'Kızılay ne zamandan beri bir ticari şirkete dönüştü?' diye sordu.

Twitter'dan videolu bir paylaşım yapan Serkan Özcan, paylaşımına 'Ticaret üzerine kurgulanmış bir yardım kuruluşu olabilir mi? Ticaret yapan bir kurum milletin bağışlarını toplayabilir mi?' notunu düştü.

İktidara, 'Felaketin en ağır hissedildiği bir anda ticaret üzerine kurgulanmış bir yardım kuruluşu olabilir mi?' sorusunu yönelten Gelecek Partisi Sözcüsü, 'Ticaretle uğraşan hatta bununla yetinmeyip portföy yönetim şirketi kuran, gayrı menkul yatırım fonları kuran, bağışla ayakta duran bir kurum olabilir mi?' şeklinde tepkisini dile getirdi.

'Kızılay'ın bağış toplamasına nasıl müsaade ediyorsunuz?'

Kızılay'ın afetlerdeki görev ve sorumluluklarını AFAD'a ne zaman devrettiğini de soran Özcan, sorularına şöyle devam etti

'Madem artık bu yardımları sadece AFAD yapacaktı, neden hala Kızılay'ın sanki bunları yapmıyormuş, bir ticari şirket gibi davranmıyormuş gibi milletin bağışlarını toplamasına müsaade ediyorsunuz?'

'Ortada ağır bir skandal var' diyen Gelecek Partisi Sözcüsü, 'Resmen devletin denetim mekanizmalarından kaçmak için portföy yatırım şirketleri kuran, gayrı menkul yatırım fonları kuran hatta depremin en akut zamanında çadır satan bir ticari kuruluş var karşımızda. Kızılay'ı ticari kuruluş haline dönüştürdüğünüzden milletimizin haberi var mı? Hala ticari faaliyetlerine devam eden bir kuruluşun milletten bağış toplamaya, onlardan gelen bağışlarla ayakta kalmaya hakkı var mı? Bu skandalın ardı arkası ne zaman kesilecek?' ifadelerini kullandı.