Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selim Temurci, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Genel Merkezinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı liderler buluşmasının ardından yayımlanan ortak bildiriyi değerlendirdi.

Bir işaret bekleniyor

Ortak bildiriyle ilgili düşüncelerini Temurci 'Bence daha önemli bir şey geçişin yol haritası ve aday birlikte açıklanacak deniyor. İki paragraf birleştirildiğinde bunu görüyorsunuz. Dolayısıyla geçişin yol haritası ve aday birlikte açıklanacaksa ben bir çok siyasetçi arkadaşımız gibi sahadayım. Şu anda saha bir umut bekliyor, bir işaret fişeği bekliyor. İnşallah ümit ediyorum, beklenti de o ki Gelecek Parti'nin Teşkilat Başkanı olarak aday açıklandığında Türkiye'de bütün psikoloji değişecek' sözleriyle ifade etti.

12. toplantıda her şey açıklanacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek altılı masanın 12. toplantısına dikkat çeken Temurci 'Sevgililer günü gelmeden Türkiye'ye çok güzel bir tablo sunacağız. Bunu önemsiyorum. Saadet Partisi'nin ev sahipliği yapacağı toplantıda her şey açığa kavuşacak.' dedi.

Altılı masanın 11. toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili 'Toplantımızda son olarak Millet İttifakı'nın seçeceği Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi de konuştuk. Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz. Halkımız, ülkemizin hak ettiği refaha ulaşma ve yeniden demokratikleşme ümidini altı partinin birliğinde görmektedir. Bu da bize tarihi bir görev yüklemektedir. Biliyoruz ki bu Türkiye'nin kader seçimidir. Halkımız canını, malını, geleceğini, medeni, hür ve refah içinde bir Türkiye'de nefes alma ümidini bize emanet etmiştir. Halkımız müsterih olsun, altı parti bu görevi layıkıyla tamamlayacaktır. Bir kez daha ilan ediyoruz ki; Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacaktır.' ifadelerine yer verilmişti.