Gazeteci Oktan Erdikmen sosyal medya hesabından Almanya'da bir hastanenin yaptığı skandal açıklamayı paylaştı. Erdikmen'in paylaşımı sosyal medyayı salladı.

Erdikmen paylaşımını 'Bu videoyu hiçbir yorum yapmadan paylaşıyorum. Sadece şu duyumu aldım, bu yardıma aracı olan dernek konudan haberdarmış. Yani çöpe atmayın bize verin mi oldu, çöpe atacağımıza size verelim mi oldu, yoksa ikisi bir arada mı siz karar verin. İnsanlık ve onur nerede onu da beraber arayalım. ' diyerek paylaştı.

İşte videoda söyledikleri:

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİ GÖNDERECEKLER

Almanya'da Ulm uni klinik bir duyur yapmış ve şöyle bir yazı asmışlar. 'Türkiye ve Suriye'ye deprem bölgelerine yardım yapacağız. Ürün için yardım topluyoruz. Dikkat edin tarihi geçmiş olanlar olsun ve herhangi bir sebeple çöbe gidecekler olsun.' Ben bunu ilk gördüm inanamadım. Sonrasında hastanenin sosyal medya bunu izah etmeye çalıştı. Şöyle yazmışlar, 'tarihi geçmiş ama hala kullanılabilir ürünler' ve bir iç yazışmadır kesinlikle hastanemizin görüşü değildir. Hala kullanılabilir ürünlerse siz kullanın. Neden gönderiyorsunuz? Yardım böyle bir şey değil. Yardım çok başka bir şey... Acaba Almanya'da böyle bir şey olsaydı Türkiye böyle bir açıklama yapsaydı? Deseydi ki tarihi geçmiş ürünleri gönderelim? Bunları kendinize layık görmüyorsunuz ama Türkiye'deki, Suriye'deki insanlara layık görüyorsunuz. Bu çok ayıp...Umarım bunu yapanlar hata yaptıklarını farkederler ve özür dilerler.