Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime dair açıklamalarında tarih olarak 14 Mayıs'ı işaret etti. Konuşmanın ardından Gazeteci ismail Küçükkaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden 26 Temmuz tarihinde paylaştığı tweet gündem oldu.

İsmail Küçükkaya 26 Temmuz 2022 tarihli tweetinde seçim tarihini 14 Mayıs olarak duyurmuştu. Seçim tarihini Erdoğan ile aynı açıklayan İsmail Küçükkaya aylar önce yaptığı sosyal medya paylaşımını tekrar paylaştı.

İşte Küüçükkaya'nın o paylaşımı;

CUMHUR BAŞKANI ERDOĞAN'IN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erdoğan konuşmasında 'Milletimiz bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir. Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak değil, ülkeyi 10 kişiyle yönetmektir. Kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar. CHP'nin kodlarında bu faşizm var. Diğerlerine ne oluyor? Bunlar da her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle milletimize bir çeşit siyasi DeJa'Vu yaşatıyor. Menderes 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletin dedi. Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek' diyerek seçim tarihi olarak 14 Mayıs tarihini işaret etti.