Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, 6 Şubat'taki depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta kurulan konteyner kentini ziyaret etti. Koordinatör Vali, Ağrı Valisi Osman Varol'dan kentteki imkanlar hakkında bilgi alan Niinistö, konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla da sohbet etti.

Konteyner kent ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Niinistö, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki 'Üstümüze düşen görevi yapacağız, verdiğimiz sözü tutacağız.' sözlerine ilişkin, 'Yarın bu konuda daha çok bilgimiz olacak. Erdoğan'ı uzun süredir biliyorum. Önemli mesajları olduğuna eminim.' ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini ayrı ayrı yürütüp yürütmeyeceğine ilişkin ise Niinistö, 'Tek başımıza ilerlemiyoruz fakat üye olabileceğimiz gözüküyor. Çünkü Finlandiya, beklenen her şeyi yaptı. NATO üyeliğine başvurdu ve Türk hükümetiyle Madrid'de başlayan müzakereler yaptık. Bence gerekli her şeyi yerine getirdik. Şimdi onay için bekliyoruz.' açıklamasında bulundu

missto-001.jpg

Niinistö, konteyner kentin ardından Finlandiyalı arama kurtarma ekibinin bulunduğu Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisini (OCHA) de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve sahada incelemelerde bulundu.