Olay, saat 10.00 sıralarında Alpağut Mahallesi'nde meydana geldi. Kayseri'den geldiği öğrenilen O.Ö., bir villanın bahçesinde köpeği ile oynayan Ö.B.Ö. isimli çocuğu gördü. Çocuğun ailesinin evde olmadığını fark eden O.Ö. yaklaşık 1 saat gözlem yaptı.

O.Ö., çocuk eve girdiği an bahçede bulunan köpeği dışarı çıkarıp sakladı. O.Ö. daha sonra bahçede köpeğini bulamayan çocuğa köpeğinin yerini bildiğini söyledi. O.Ö. köpeğinin yanına götürme vaadiyle kandırdığı çocuğu, yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Yaşamkent Mahallesi'nde bulunan bir iş merkezinin çatısına götürdü.

Ellerini, ağzını ve ayaklarını bağladı

Burada çocuğu plastik sandalyeye oturtup, bantla ağzını kapatıp, kollarını ve bacaklarını bağlayan O.Ö., daha sonra fidye istemek üzere çocuğu kaçırdığı eve gitti. Çocuğunu evde bulamayan annenin yardım sesleri sebebiyle evin önünde bulunan kalabalıktan korkan O.Ö. panik içerisinde koşarak kaçmaya başladı.

Yakalandı

Çocuğun babası M.Ö., vatandaşlar ve polis, şüphe üzerine O.Ö.'yü takip etmeye başladı. O.Ö. yaklaşık 15 dakika sonra Kılıçarslan Mahallesi'nde bulunan bir manavın önünde yakalandı. Linç edilmekten polis ekipleri sayesinde kurtulan O.Ö., ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Çatıda bulundu

Emniyette ifadesi alınan O.Ö., çocuğu fidye için kaçırdığını ve asayiş şube müdürlüğüne yakın olan iş merkezinin çatısına sakladığını itiraf etti. Aile ve polis ekipleri iş merkezinin çatısına gittiklerinde çocuğu ağzı ve vücudu sandalyeye bantlanmış halde buldu. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuğun herhangi bir sorunu olmadığı öğrenildi.