ABD Merkez Bankası FED, 2 günlük toplantı sonrasında dün gece merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed beklendiği gibi faiz artış hızını yavaşlattı ve 25 baz puanlık artış yaparken bu karar 'ABD'de faizlerin son 16 yılın geldiği en yüksek seviye' olarak tarihe geçti. Peki FED faiz karası sonrası altın fiyatları ne oldu? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar oldu? 2 Şubat 2023 altın piyasalarında son durum haberimizde..

Faizler henüz yeterince sınırlayıcı seviyede değil

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından konuşan Fed Başkanı Jerome Powell Fed'in faizleri 25 baz puan artırdığı 2023 yılının ilk faiz kararının ardından yapılan faiz artırımlarının etkilerinin henüz tam olarak hissedilmediğini belirterek, 'Faizler henüz yeterince sınırlayıcı seviyede değil' dedi.

Altından yeni rekor geldi! Altın ne kadar?

FED'ten gelen bu kararın ardından döviz, değerli metaller ve kripto paralarda dün gece itibariyle hızlı bir yükseliş yaşandı.Fed'in faiz kararı öncesinde 1926 dolardan işlem gören ons altın faiz kararı sonrasında 1957,3 dolara yükseldi. Ons altında prim yüzde 1'i aştı. Ons altındaki hareket gram altına da pozitif yansıdı ve Gram Altın da 1.163 lira seviyelerinden tarihi zirvesini gördü ve 1.184,3 liraya çıktı.