Portakal YouTube kanalında yaptığı yayında, Muharrem İnce'nin kendisini aradığını ve Twitter'daki cumhurbaşkanı anketinde adının yer almaması nedeniyle kendisine sitem ettiğini belirtti. Portakal, İnce'yi yayına davet ettiğini ancak İnce'nin reddettiğini söylerken, 'Bana işimi öğretiyor. Ben size işinizi öğretiyor muyum?' ifadesini kullandı.

Portakal, şunları kaydetti:

'Bir anket koymuştum. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ı koymuştum listeye. Muharrem Bey yoktu, akşamına bir mesaj. Kırıldım size, benim ismimi koymamışsınız vs. Resmi olarak açıklandığında sizi de başkalarını da koyacağım dedim. Sizi yayına alayım dedim, çıkmayacağım artık size dedim küstü bana. Bana ne yapacağımı söylüyor. Çıkmazsanız çıkmayın çok da umurumda.

Muharrem İnce 3-4 gün önce bana mesaj atıyor, 'kırıldım, bir daha sana çıkmayacağım' gibilerinden. Bana işimi öğretiyor. Ben size işinizi öğretiyor muyum? Herkes kendi işini yapsın arkadaş. Nevşin'e bir iki cümle söylemiş, o da cevabını vermiş. Böyle bir siyasetçinin olmaması gerekiyor. İnce gibi bir insanın bizi yönettiğini düşünsenize. Muhalefetteyken böyle, başa geldiğinde acaba gerçekten demokrat bir yönetici olabilir mi olamaz mı? Hoşuna gitmeyenleri eleştirebiliyor, hiç güven verici bir isim değil ama kapım size açık Muharrem Bey siz çıkmak isteyene kadar, bir daha da size yazmam.'

ÖZGÜR DEMİRTAŞ:BANA DA MESAJ ATTI

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Twitter'dan Portakal'ın açıklamasını alıntılayarak, 'Muharrem İnce bana da mesaj attı. Siyasetten anlamadığımı söyledi. Nevşin Mengü ve Fatih Portakal'ı da aramış anladığım kadarı ile. Sanırım herkesi arıyor, mesaj atıyor…' diye yazdı.