Diyanet İşleri Başkanlığı fetva sitesinde bir soruya verdiği 'Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz' yanıtı sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı Diyanet'in fetvasına Twitter hesabından tepki göstererek ''Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin.' açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından ise Diyanet İşleri Başkanlığı Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, 'Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur' denildi.

FATİH ALTAYLI'DAN KASIMPAŞA LOGOLU CEVAP!

İnstagram hesabından Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaşan Fatih Altaylı; 'Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır.' İfadelerini kullandı.