Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında soruları yanutladı. Erdoğan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına ilişkin değerlendirme yaparak CHP'yi terör örgütü PKK ile birlik olmakla suçladı.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

'Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? HDP zaten masanın yedinci ortağı idi. 'Gizli ortak var' demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. HDP eşittir PKK'dır, HDP eşittir YPG/PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor, bunu benim milletim düşünsün. Kandil'deki terörist elebaşıları altılı masanın kendileri için umut oluşturduğunu söylüyorlar, bay bay Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar. Bu masada her şey var, herkes birbirine çalım atıyor.'

'HDP kumar masasına oturmuş durumda'

Diyarbakır'da Yasin Börü'yü kim öldürdü? Şuan içerde olan kişiler. Onlar istikamet verdi. 51 evladımız Diyarbakır'da öldürüldü. Kürt kardeşlerim bunun hesabını bunlara sormayacak mı? Hala özgürlük, özgürlük, neyin özgürlüğü? Bunların ölümüne neden olanları biz dışarı çıkartma için gayret sarf edenlere yol açarsak, bunun hesabını ne bu dünyada ne de edebi alemde veremeyiz. HDP eşbaşkanlarından biri bay Kemal'in ziyaretinden sonra, 'Gelecek dönemde yapılacakları istişare ettik' dedi. HDP'nin gelecek planları arasında ne var? PKK'ya yönelik operasyonların durması var. Öcalan ve Demirtaş için oy vermek var. Kandil'dekilerin talimatlarını uygulamak var. HDP'nin bunlardan başka gündemi yok. Kandildeki terörist elebaşları da '6'lı masanın kendileri için umut oluşturduğunu' söylüyor. Meral Hanım 'HDP'de HDP'nin talepleri de masaya gelemez' demişti. Şimdi HDP aday çıkarmayarak bütün varlığıyla bu kumar masasına oturmuş durumda. HDP'liler verecekleri destek karşısında taleplerinin karşılanmasının gerektiğini belirtiyor. Bu talepleri Kandil belirliyor. 14 Mayıs'ta gereken dersi benim milletim verecek.