Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı Masa'nın anayasa taslağı metnindeki 'Cumhurbaşkanlığı'ndan veto yetkisi alınacak' şeklindeki maddeye tepki gösterdi. Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı iade yapamayacak diyorlar. Cumhurbaşkanı niye var. Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde böyle bir anlayış yok' dedi. 5.9'luk Düzce depremine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi.' dedi.

'CUMHURBAŞKANI VETO EDEMEYECEKSE NİYE VAR?'

Metindeki 'Cumhurbaşkanı'ndan veto yetkisi alınacak, sadece yasayı geri gönderebilecek' şeklindeki maddeye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı veto edemeyecek diyorlar. Cumhurbaşkanı niye var. Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde böyle bir anlayış yok. ' dedi.

'BİRİLERİ BAŞBAKANLIK BEKLİYOR'

Muhalefet partilerinin yeniden başbakanlık sistemini getirmeyi hedeflediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi birilerine başbakanlık vermeleri lazım ama başkanlık siteminde bu yok. Birileri başbakanlık bekliyor. Çok partili sistemde bir yere başbakan koyabiliriz diyorlar, bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ortaya konulan masa anlayışı Türkiye'nin geleceğine dair hiçbir hazırlığın olmadığını teyit etmiştir. Bay Kemal ayın üçünde biz de Şanlıurfa'dayız. Biz de açıklamamızı yapacağız. Sen de bizi izle' ifadelerini kullandı.