Sabah gazetesinin yazarı Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

ENGİN ARDIÇ HAYATINI KAYBETTİ

71 yaşındaki Ardıç, 6 aydır tedavi görüyordu. 1 Nisan 2023'ten beri yazı yazmayan Ardıç'ın beyin kanaması geçirdiği iddiası ortaya atılmıştı.

Engin Ardıç, 2008 yılında beri Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Sabah gazetesi Engin Ardıç'ın ölümünü üzerine şöyle bir açıklama yaptı:

"Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu."

ENGİN ARDIÇ KİMDİR?

Engin Ardıç, Sarı Basın Kartı sahibi gazeteci, yazardır.

Annesinin adı Vesile ve babasının adı Mustafa Şevki Ardıç’tır. 1970 yılında Galatasaray Lisesi'ni ve 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümünü bitirdi.

Mesleğe 1970 yılında, "Tiyatro '70" dergisinde başladı.

Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Nokta Dergisi'nde yayın danışmanlığı, Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı, Inter Star’da yorumculuk yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yazılar yazmıştır.

Engin Ardıç 24 Şubat 2008'den beri salı günleri hariç her gün "Sabah" gazetesinde yazmaktadır. Yazar, özellikle, kullandığı sert üslup ve argo kelimeleri ile tanınmaktadır; yazıları akıcı ve eğlencelidir."Liberal sol" olarak tanımlanabilecek siyasi görüşü ile dikkat çeken Engin Ardıç, köşesinde Atatürk'ün tabulaştırılmaya çalışılmasını sıkça eleştiren yazılar yazar; kimi zaman bu yüzden diğer köşe yazarları ile tartışmak durumunda kalmış ve bir Atatürkçü olarak onu oldukça üzen yanıtlar almıştır.Galatasaray taraftarı olmasıyla dikkat çeken Engin Ardıç dokuz adet kitaba sahiptir.

Kitapları :

Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... (1988)
Kadın Suretleri (1989)
İslâm Teksas'ta (1989)
Şengül Hamamı (1989)
Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi! (1990)
Daktilo Konçertoları (1990)
Turkobarok (1991)
Teğel Teğel Hüzün (1991)
Burjuvazi Şeyediyor Haa... (1999)