Bir grup astroloğun yaptığı araştırmada en zeki burcun hangisi olduğu ortaya çıktı.

Astrologların yaptığı araştırma sonucunda en zeki burcun kova olduğu bildirildi.

Kova burcunun en akıllı burçlar arasında olduğu biliniyordu ancak, araştırmanın sonucu da bir kez daha bunu doğrulamış oldu.

KOVA BURCUNUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

En akıllı burçlar arasında gösterilen kova burcu, hava grubunun en dikkat çekici burçlarından biri. Özgürlüklerine düşkünlükleri ile tanınan kovalar, girdikleri ortamlarda entelektüel bakış açıları ile büyük beğeni kazanıyorlar. Tarih boyunca pek çok ünlü bilim insanının bu burca mensup olması ise hiç şaşırtıcı değil. Yenilikçi yapıları ile kovalar, bilinmezlere doğru keşif yolculuğunda en etkili burçlardan. Topluma ve insanlığa faydalı olmak ise onların mizaçlarının ayrılmaz bir parçası.

Kova Burcu İyi Özellikleri

Kova burcu insanları bencil değildir. İnsanlarla paylaşım içinde bulunmayı seven cömert insanlardır. Sosyal olmaları ise aynı zamanda eğlenceli ve esprili insanlar olduklarının gözlemlenmesini sağlar. Kova burçları ile sohbet etmek ve keyifli vakit geçirmek mümkündür. İnsani değerleri yüksek kovalar, sağ duyulu söz ve davranışları ile beğenilirler. Empati kurma yetenekleri yüksektir. Dost canlısıdırlar.

Kova Burcu Kötü Özellikleri

Kova burcunun olumsuz özellikleri arasında uçarı biri olması en fazla öne çıkanlardandır. Eğlenceye çok düşkün olması kimi zaman uzun süreli ilişkiler kurmasına ve sevdiği insana bağlanmakta zorlanmasına yol açabilmektedir. İsyankar bir yapısı vardır. Bu davranış ve sözlerine de yansır. Geleneksel yaşama ve kurallara karşı gelmesi ise kimi zaman olumsuz bir davranış olarak adlandırılabilmektedir. Kibirli ve patavatsız tavırları da eleştirilen olumsuz özelliklerindendir.