Hukukçular, bu davanın Musk için zorlu geçeceğini ileri sürüyorlar. Webtekno'nun haberine göre geçen günlerde Twitter'ı satın alışı ve verdiği kararlarla gündemde olan Musk, bu hafta ise Tesla ile gündeme geldi. Musk, bugün itibarıyla bir hafta boyunca devam etmesi beklenen bir dava süreci geçirecek. Bu davanın karşı tarafının ise bir baterist olduğu biliniyor.

Musk'tan davacı olan Bernard Arnault, isimli şahsın Dawn of Correction isimli metal grubunda baterist ve küçük de bir Tesla yatırımcısı olduğu belirtiliyor. Tornetta'nın 2018 yılında elinde sadece 9 adet Tesla hisse senedi lotu vardı. Ancak bu yatırımcı, 2018 yılında Elon Musk'a Tesla üzerinden bir dava açmıştı. Bugün itibarıyla o dava görülmeye başlanacak.

Elon Musk'ın 2018 yılında haksız yere 56 milyar dolar kazandığı iddia ediliyor

Tesla'nın CEO'luk görevini yürüten Elon Musk, 2018 yılı için şirkete 12 hedef için taahhüt verdi. Bu hedeflerin tutması durumunda da Tesla, Musk'a yüklü miktarda hisse senedi verecekti. Buradaki maksimum kazanç, o dönem yapılan hesaplara göre 56 milyar dolar seviyesindeydi. Tesla'nın değerini 50 milyar dolardan 650 milyar dolara yükselterek 12 hedeften 11 tanesini tutturan Musk, bu başarısı karşılığında da 50 milyar dolar civarında Tesla hissesi kazanmış oldu.

Musk'ın 12 hedefinin önceden hesaplanarak hareket edildiğini, yönetim kurulunun bunu bilmesine rağmen ses çıkartmadığını ve Tesla'nın Musk'a yapacağı ödemeyi kabul ettiğini ifade ediliyor. Üstelik Musk, o dönemler tüm gücünü de Tesla için harcamıyor, haftanın belirli günlerinde Tesla'ya giderek 'yarı CEO'luk yapıyordu.

Davacı, kendisi için tazminat talep etmiyor!

Bu davadaki dikkat çeken hususlardan bir tanesi, Tornetta'nın talebi. Kendisi için 1 kuruş bile tazminat talebinde bulunmayan Tesla yatırımcısı, 56 milyar dolarlık ödemenin iptal edilmesi gerektiğini iddia ediyor. Yani bu paranın tamamı veya büyük bir bölümü Tesla'nın kasasına geri girecek.

Bu durumda Musk, büyük bir ihtimalle dünyanın en zengin insanı unvanını da kaybedecek. Musk, o dönem elde ettiği hisselerin yarısını bile kaybetmesi durumunda serveti 199 milyar dolardan 171 milyar dolara gerileyecek. Bu durumda Bernard Arnault, 175 milyar dolar ile dünyanın en zengin insanı haline gelecek.