İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamalarda AKP'nin kadın hakları üzerine tepki çeken politikalarına dikkat çekti. Ekrem İmamoğlu, konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanım diyerek hitap etti. Ekrem İmamoğlu ayrıca Erdoğan'a göndermede bulunarak ''Şu platform kadar bir yerden temel olmaz. 21. yüzyılda çarpık çurpuk demirleri bağlanmış, orada sadece pompasının borusunun ucundan akan betonu göstererek betona bak diye açılış yapılmaz. Bu milletin aklıyla dalga geçilmez'' dedi.

'SAYIN CUMHURBAŞKANIM SEFALAR GETİRDİNİZ'

Burada bir konuşma gerçekleştiren İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu gülümseten bir giriş yaptı. İBB Başkanı, 'Dün Mansur (Yavaş) Başkanım güzel bir uyarı yaptı. Ben de o uyarıylabirlikte bugünkü buluşmayı başlatmak istiyorum. Dedi ki, 'Yıllar önce bir Belediyeler Birliği toplantısına katıldığımda orada bulunan konuklarımızın arasında cumhurbaşkanı vardı. Cumhurbaşkanı varken başka bir makam sayılmazmış.' Ben de onun yaptığını yapıyorum. Sayın cumhurbaşkanım ve saygıdeğer konuklar, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun sözlerinden satır başları:

'Ramazan ayı başkasının derdini kendi derdin bilmek demektir. Tam da bu güzel toprakların duygularına uygundur. Başkalarının derdini bilme karakterini son yıllarda ne yazık ki bir kısım unuttuk. Deprem gibi felaket anlarında hatırlıyor sonrasında yavaş yavaş unutuyoruz. Böyle değiliz. Bütün kalbimle bu sefer farklı olmasını yürekten diliyorum. Bu asil karakterimizden asla vazgeçmeyelim. Bu ülkeyi halden anlayanlar, insanını ayırt etmeden koşanlar yönetsin. O zamanlar geldi diye düşünüyorum.

'NE DERDİNİZ VAR KADINLARLA?'

Ev kadınlarımızız yüzde 86'sı son 6 ayda kendi ihtiyacı için alışveriş yapmamış. Ev kadınlarının yüzde 34'ü evde yalnızken doğalgaz kapatıyor. Bu şehirde 3 kadından birisi şiddete maruz kalıyor. Bu gördüğünüz güzel alanın bir kısmını İBB Kadın olarak da hizmete açıyoruz. Görevi şiddeti engellemek olanlar bazı yöneticiler bu amaç için çıkarılmış kanunları siyasi pazarlık meselesi haline getiriyorlar. Bu acı fotoğrafı çocuklarımız için değiştirmeliyiz. Konu kadınlar olunca 3-4 erkek bir araya gelip karar almayı, yasa çizmeyi kendilerine hak sayıyorlar. Ne derdiniz var kadınlarla? Buna itiraz eden kendi kadın yöneticileri dahi sosyal medyada fanatikler tarafından linç ediliyor. Bu üzücü fotoğrafı da değiştireceğiz. Bir baba kızını hayal kırıklığına uğratıyorsa bu milleti de hayal kırıklığına uğratır. Allah kimseyi kızını hayal kırıklığına uğratan babalardan eylemesin.

'YÜREKTEN OY İSTEYECEĞİM'

İBB kadın merkezini açacağımız bu güzel meydanlarda ister istemez kadın meselesine daha fazla değindim. Milletin aklını dinleyen güzel iş yapıyor. Kendi aklını millete dayatan da millete zulüm çektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum. Herkesi muhakkak sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye davet ediyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız merhametiyle, adaletiyle insan. Çok iyi bir yönetici olmanız gerekiyor bu ülkeye hizmet etmek için. İyi bir yönetici olmak için de vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim. En önemli sınav insanlık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o sınavı binlerce kez geçtiği için insanlık diplomasına sahip. Onun için yürekten oy isteyeceğim her vatandaşımızdan…

'GÜLELİM BUNA'

Bugün, İstanbul Bağcılar'da bu şık alan; hemen arka tarafımızda hızla tam gaz yükselen şantiyemiz var, çağdaş bir proje daha geliyor. Şunu söyleyeyim; şu platform kadar bir yerden temel olmaz. 21. yüzyılda çarpık çurpuk demirleri bağlanmış, orada sadece pompasının borusunun ucundan akan betonu göstererek betona bak diye açılış yapılmaz. Gülelim buna, yuh demeyelim. Deniz kumuyla beton bu memleketten kalkalı 30 küsur sene oldu ya. Bu milletin aklıyla dalga geçilmez. Bizim arkada gerçek temeli atılmış muazzam bir proje bitiyor.

'DEVLETİN AKLINI MİLLETİN VİCDANIYLA BULUŞTURACAĞIZ'

Öyle işler başaracağız ki daha hiç kimse tek başına yönetmeyi aklından bile geçiremeyecek. Ortak aklı, milletin aklını dinleyen bir cumhurbaşkanı ile süreci yöneteceğiz. Bir daha hiç kimse şu lider ama etrafı kötü diyemeyecek. 14 Mayıs'tan sonra sayın cumhurbaşkanımızın en çok istediği şey, devletin aklını milletin vicdanıyla buluşturacağız. Bir an bile doğru yoldan çıkmayacağız.'