Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın başlamasına iki gün kala organizasyon yetkilileri ani bir değişikliğe gitme kararı aldı.

Reuters'ın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Katar'daki stadyumlarda alkollü içki satışı yasak olacak.

Konuyla ilgili konuşan kaynak, 'Taraftarların önemli bir bölümü alkolün kültür içerisinde önemli bir yer tutmadığı Ortadoğu ve Güney Asya'dan geliyor. Alkol satışının birçok taraftar için eğlenceli bir deneyim yaratmayacağı düşünülüyor' ifadeleri kullanıldı.

Karar değişikliği öncesinde Dünya Kupası'nın sponsorlarından biri olan Budweiser'ın stat çevresinde bira satışı yapmasına karar verilmiş ve bunun için maçtan önceki üç saat ile maçtan sonraki bir saatlik dilim planlanmıştı.

Reuters'a konuşan kaynak, yasak kararının FIFA Başkanı Infantino, Budweiser ve turnuvayı organize eden Katarlı yetkililerin uzun süreli müzakereleri sonucunda alındığını söyledi.

Stadyumlar içerisinde bulunan misafir ağırlama bölümlerinde ise alkol servisinin yapılacağı belirtildi.

Katar'da alkol satışının olup olmayacağı tartışmaları turnuvanın ev sahibinin belli olduğu 2010 yılından bu yana devam ediyordu.

Katar komşusu Suudi Arabistan kadar 'içki karşıtı' bir ülke olmasa da, kamuya açık alanlarda alkol tüketimi yasa dışı kabul ediliyor.