Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazete Pencere Yazarı Necdet Saraç, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com Yazarı Latif Şimşek, Gazeteci Sevilay Yılman ve Akademisyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; tv100 ekranlarında yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi'nin konuğu oldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hür Dava Partisi'nin (HÜDAPAR) 36 partinin katılacağı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde HÜDAPAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendirdi.

'HÜDAPAR ile iş birliği cinayettir' diyen Doğu Perinçek, 'Aynı HDP ile iş birliği gibi bir cinayet ve gaflettir. Türk milleti, devleti ve özgürlüklerine karşı tam anlamıyla bir cinayettir. HÜDAPAR'ın programına baktığımız zaman, Anayasa'dan Türk milletinin çıkarılmasını istiyor. Aynı HDP ve PKK gibi Şeyh Sait ve Seyit Rıza'nın takipçisi. HDP ve PKK programından farkı yok. Meclisimizde bir bu eksikti. 'Ne güzel PKK var Meclis'te; bir de HÜDA-PAR olsun bu bölücülük eksik kaldı o bölücülüğü de koyalım. Bu TBMM olamaz. Bölücü terörü kutsayanların Meclis'e girmesi-getirilmesi vahim. Türk milletinin geleceğine karşı son derece vahim bir uygulamadır. Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten vazgeçer' dedi.

Perinçek, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

'MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK'ya evet demek ve HÜDA-PAR'a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı..

Perinçek, sözlerinin devamında cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayarak, 'Evet Cumhurbaşkanı adayıyım. Devleti bu aczden, bu zaaftan kurtarmak için Cumhurbaşkanı adayıyım' dedi.