Altılı Masa'da, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasıyla yaşanan kriz bugün liderler arasındaki görüşmeyle birlikte çözülmüş görünüyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Millet İttifakı'nda yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı açıklamalarda bulundu. Meral Akşener'in masaya geri dönmesine ilişkin Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

Ankara'daki Gizli Karargah

Ankara'da, tıpkı Ergenekon-Balyoz sürecinde olduğu gibi, tertipleri planlayan ve yönlendiren bir Gizli Karargah kuruldu. Karargahta yabancı operasyon şefleri ve FETÖ artıkları bulunuyor. Karargah, kirli elini stadyumların içine kadar uzatıyor ve çeşitli kargaşalık planları tertipliyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener bu karargahla iletişimlerini, dinlenmeyen mekanlardan kendi kurmaylarına da haber vermeksizin yürütüyorlar.

ABD'nin dayatmasıyla masaya döndü

Gladyo Kraliçesi Meral Akşener'e karar tebliğ edildi. Altılı Masayı kurtarma önerisi, masayı deviren Akşener'e yaptırılarak, kendisine onurunu sözümona kurtaran bir rol verildi. Meral Akşener, Altılı Masa'dan İYİ Parti'nin varlığını sürdürme refleksiyle kalkmıştı. Bu kez ABD'nin dayatmasıyla masaya döndü.

İYİ Parti açıkta kaldı

Altılı Masanın yalnız Cumhurbaşkanı adayı değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları da CHP'li oldu. İYİ Parti açıkta kaldı. Bu çözümle Akşener'in partisi HDP ve PKK'nın yanındaki konumunu sürdürdü. İYİ Parti'de şimdiden büyük hayal kırıklığı ve itiraz sesleri yükseliyor. İstifa dalgası başladı.

Operasyon bitti, operasyon partisi de bitiyor

Böylece MHP'yi bölme operasyonuyla kurulan İYİ Parti'nin kullanım süresi dolmuş oldu. Operasyon bitti, operasyon partisi de bitiyor. İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'na isyanları kontrol altına alındı. İki Belediye Başkanının seçim sonrasında Kılıçdaroğlu'na rakip olma olanakları da yok edildi.

FETÖ, PKK ve HDP bayram yapıyor

İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun atayacağı yardımcı konumlarına razı edilerek, iddiasız konuma itildiler. Atanacak adamlar, atayan adamı kuşatamaz. İki Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu'nun yenilgisini paylaşmayı göze aldılar. ABD Altılı Masanın dağılması tehlikesini şimdilik bertaraf etmiş oldu. FETÖ, PKK ve HDP bayram yapıyor.