Vatan Partisi'nin 11. Genel Kurultayı bugün (26 Kasım 2022 Cumartesi günü) Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlendi.

'ABD'DE, LONDRA'DA TEMİZ PARA MI OLUR?'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, yeni bir dünya kurulduğunu, doların saltanatı ve ABD'nin haraç sisteminin yıkıldığını söyledi.

ABD'nin dünyaya haraç sistemini dayatan silahlı kuvvetlerinin karşısında onu dengeleyen ve korkutan, savaşan silahlı güçlerin tarih sahnesine çıktığını vurgulayan Perinçek, Suriye ve Ukrayna'dan örnekler verdi.

Perinçek, 'ABD'ye koşanlar Türkiye'ye Londra'dan temiz para getireceklermiş. ABD'de temiz para olur mu? Londra'da temiz para olur mu? Sen temiz paranı, alın terini götürmüşsün kıyı bankalarına yatırmışsın' dedi.

'ÇALINAN KAMU KAYNAKLARI İÇİN ÖZEL MAHKEMELER KURACAĞIZ'

Diken'de yer alan habere göre, Doğu Perinçek, kurultaydaki açıklamasında çalınan kamu kaynakları için mahkemeler kurulacağını ve 6 ayda yargılamalar yapılacağını söyledi.

'Biz kabine kurmayacağız, hükümet kuracağız. Biz devrimci bir hükümet kuracağız' diyen Doğu Perinçek, 'Bunlar Müslümanlıktan konuşuyor ya. Onların devrinde minareler çalınıyor. Minareler çalınmayacak, hiç kimse kılıf hazırlamasın. Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı milli hükümeti döneminde hiç kimse minareleri çalamayacak, buradan ilan ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kurultayda, kısa süre önce Vatan Partisi'ne katılan iş insanı Ethem Sancak da konuşma yaptı. 'Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' sözlerinin ardından AK Parti'den ihraç edilen Ethem Sancak, Doğu Perinçek tarafından '50 yıllık devrimci' sözleriyle davet edildi.

DOĞU PERİNÇEK CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU

Kurultayda, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve 11 partilinin imzasıyla sunulan ve '2023 yılındaki genel seçimlerde Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin öneri' kabul edildi.

Önerinin kabulünün ardından yaptığı konuşmada partililere teşekkür eden Doğu Perinçek, 'Bu seçimde, Türk milletini zorluklara karşı ayağa kaldıracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli'nin Türk emekçilerinin davasına omuz vermek isteyen her değeri, sorumluluk duygularından, birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Onlarla birlikte Türkiye'yi yöneteceğiz. Onları kıskanan bir anlayış içinde değiliz' dedi.

Yarın (27 Kasım 2022 Pazar günü) raporların okunmasıyla devam edecek Kurultay, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü genel başkanlık seçimiyle sona erecek.

2018 genel seçimlerinde 110 bin 30 imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek, seçimde ise 98 bin 24 oy alabilmişti.