Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Türkiye'nin yeni bir hükümet mimarisine ihtiyacı olduğunu' söyleyerek, 'Büyük zorlukların üstesinden gelecek hükümet, günümüz koşullarında, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir' dedi. Perinçek, 'Herkes bilmeli. Bilmiyorsa da tecrübelerle öğrenecektir: Tribünlerdeki saf yürekli seyircinin 'Hükümet istifa' sloganları, yeni bir tertibin başlangıcıdır. Aynı 2007 yılında FETÖ'nün Ergenekon-Balyoz tertibi için düğmeye basması gibi, yine ABD'nin operasyon merkezinden düğmeye basılmıştır' ifadelerini kullandı.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin tribünlerdeki sloganlardan sonra yeni bir sürece girdiğini söyledi.

Perinçek, şu açıklamalarda bulundu:

'Türkiye, dört gün önce Fenerbahçe tribünlerindeki 'Hükümet istifa' sloganlarından sonra yeni bir sürece girmiştir. Atlantik güçleri, deprem sonrasında 'Devlet yok, hükümet yok, ordu yok, polis yok' propagandası yürüttü. Şimdi propaganda aşamasından eylem aşamasına geçiliyor. 'Hükümet istifa' diye bağırmak, kuşkusuz her vatandaşın hakkıdır. Ancak kimi zaman bağırtan önem kazanır, slogan atan ise tertibin aracı konumuna düşer. Herkes bilmeli. Bilmiyorsa da tecrübelerle öğrenecektir; tribünlerdeki saf yürekli seyircinin 'Hükümet istifa' sloganları, yeni bir tertibin başlangıcıdır. Aynı 2007 yılında FETÖ'nün Ergenekon-Balyoz tertibi için düğmeye basması gibi, yine ABD'nin operasyon merkezinden düğmeye basılmıştır.'

Yapılacak seçimlerin daha önceki seçimler gibi iktidar ve seçenekleri arasında olmayacağını söyleyen Perinçek, 'Önümüzdeki seçim son tahlilde Türkiye ile Amerika emperyalizmi arasındaki seçimdir. Türkiye cephesi, seçmene bir iktidar projesi sunuyor. İyi Parti ve CHP yöneticileri ise Türkiye'nin önüne bir kaos seçeneği koymaktadır. Atlantik tayfasının seçimi kazanması durumunda iktidar ortakları FETÖ ile HDP, PKK'dır' değerlendirmesine bulundu.

Türkiye'nin yeni bir hükümet mimarisine ihtiyacı olduğunu dile getiren Perinçek, büyük zorluklarla karşı karşıya olunduğunu belirtti.

'Büyük zorlukların üstesinden gelecek hükümet AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir'

Perinçek, şunları kaydetti:

'Büyük zorlukların üstesinden gelecek hükümet, günümüz koşullarında, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti, MHP ve Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir. Bu hükümet, AK Parti ile onu destekleyenlerin kuracağı bir hükümet değildir. Türkiye'yi birlikte yönetme hükümetidir. Bu seçenek milli siyaset izleyen güçlerin ötesinde CHP ve İYİ Parti'nin vatansever kitlelerini de seferber edecektir.'