DİJİTALGASTE / ÖZEL HABER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciası meydana gelmesi sebebiyle iptal edilen Diyarbakır ziyareti için Milli Eğitim bünyesindeki kişilere baskı yapıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine Milli Eğitim bünyesindeki yöneticilere kaç kişi gelmeleri gerektiği konusunda direktifler verdiği öğrenildi.

Milli Eğitim yöneticilerinden edilen bilgiye göre; Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'nin dijital bir platform üzerinden yaptığı toplantısının ayrıntıları şube müdürleri tarafından kayda alındı. Murat Küçükali burada yaptığı konuşmada ''Okul müdürleriyle toplantı yapılabilir. Bide işi sıkı tutmamız gerekiyor. Onları tenbihleyebilir. Onlar ertesi gün öğretmenleri ile bir araya gelebilir. Ama geçen hafta planlama yaptık bu hafta onu uyguluyoruz yeterli değil arkadaşlar. Bu hafta toplantılarınızı tekrar yapın lütfen'' dedi..

500-1000 KİŞİ ARASI OLACAĞIZ

Bu konuşmanın ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü ''Biz toplantı yaptık. Bir şube müdürüne 5 okul müdürü zimmetledim. 5 okul müdürü ile bende görüştüm. 5 okul müdürümüze 10 okul müdürünü daha zimmetledim. Her okuldan 1 müdür 2 müdür yardımcısı 1 İşkur personeli 1 hizmetli 2 öğretmen toplamda her okulun getireceği 10 kişi oldu bunu çarptık. 500 le 1000 arası bir sayı. Geçen Cumartesi mesajda attık'' açıklaması yaparak Murat Küçükali'ye bilgi verdi.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MİTİNGİ OLACAK BİR MEŞALE YANACAK BURDA

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali bu konuşmanın ardından yaptığı açıklamada ise ''Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. El birliği ile amaçladığımız hedeflediğimiz kalabalığı oraya toplayacağız.Emin olun ki Türkiye'nin en önemli mitingi bu olacak. Bir meşale yanacak burda. Arzu edilen kalabalık toplanırsa'' dedi.