Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden Sanatçı Karsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yeniliğe Davet' sloganıyla düzenlenen 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konser verdi. Karsu konserde 'Gesi bağları', 'Uzun ince bir yoldayım', 'Neredesin sen' gibi eserleri seslendirerek duygusal anlar yaşadı.

Karsu, 'Ben üzüldüğüme bile utanıyorum çünkü ben yaşamadım o depremi. Bu böyle olmamalıydı. Bu böyle kesinlikle olmamalıydı. Ben bir gün bağırdım evde. Bir Hataylı, Antakyalı, Karsu köylü olarak bütün kalbim, düşüncülerim orada' dedi.

'AİLEMİ ARAYINCA, 'NASILSINIZ' DİYE SORMAYA BİLE ÇEKİNİYORUM'

Konser sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karsu, 'Bazen ne diyeceğimi bilmiyorum. Ailemi arayınca, 'nasılsınız' diye sormaya bile çekiniyorum. Ben uzaktayım. Amsterdam'da doğdum, büyüdüm, orada yaşıyorum. Geçen evimi temizliyordum. Evimi temizlediğime bile utanıyordum. Çünkü temizleyecek bir evim var. Ailemden bazıları şu anda biraz Ankara'da bazıları İzmir'de. Buraya konser için geldim ama başsağlığına da geldim' dedi.

'ÜZÜLDÜĞÜME BİLE UTANIYORUM'

Karsu, 'Zor. Bu acı duygularımı bir kutuya koyuyorum. Kafamda bir dolaba koyuyorum, normal günüme devam etmek amacıyla. Çünkü ayağa kalmak istiyorum, çünkü ayağa kalkıp başkalarını ayağa kaldırmak istiyorum. Ama o dolaptaki kutuyu açınca müzikle o bazen zor oluyor. Çünkü o zaman duygular geliyor. Paramparça oluyorum. Üzüldüğüme ben bile utanıyorum. Çünkü ben yaşamadım o depremi' diye konuştu.