Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emiri Al Sani tarafından verilen resepsiyonda 'İlişkileri sil baştan yapabiliriz' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile tokalaşarak verdiği samimi görüntüler tartışma konusu olmuştu.

İLKESİZ VE OMURGASIZ SİYASET ANLAYIŞI

Mısır'la olan normalleşme adımlarını eleştiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 'Bu ilkesiz ve omurgasız siyaset anlayışı dava, vatan, millet, maneviyat, millilik gibi değerleri iktidarda kullanabilmek için kullanır ve tüketir. Sayın Erdoğan'ın dava dava diye geldiği nokta böyle bir liderlik görüntüsüdür. Hiçbir ilkeleri kalmadı. Ne zaman ki devlet siyasi ahlaktan yoksun kadrolarca dolduruldu işte o vakit Mavi Marmara şehitleri için 'giderken bize mi sordular' dediniz. Bağışıklık sistemi çökmek üzere olan bir azınlık iktidarıyla muhatap olduklarının hepsi farkında. Ey artık ömrü kısalmış iktidar sahipleri sorun namerde el uzatmalarda, tükürdüğünüzü yalamalarda. Hem İslam hem de dünyaya örnek ülke olma yolunda ilerlerken bu bizi yoldan çevirenlerin yazdığı kahramanlık destanlarına inanmaktı' diye konuştu.

EPİSTEMOLOJİK KOPUŞA BİR SON VERECEĞİZ

'Hiçbir zaman umutsuz olmadık, olmayacağız' diyen Davutoğlu, '6-7 yıldır yaşanan bu epistemolojik kopuşa bir son vereceğiz. Başladığımızda değerlere ve ilkelere dayalı siyasi yolculuğumuz ne ise onları yeniden canlandıracağız. Küçük bir azınlığın değil milletin refah ve iktidarını egemen kılacak bir siyaset Gelecek kadroları elinde inşa edilecektir.' şeklinde konuştu.